Novice

 • NA KRAJU ZAPISANO 3, umetniški projekt Aleša Štegra v Mehiki končan Pesnik in pisatelj Aleš Šteger te dni gostuje v Mehiki, kjer je včeraj, v sredo, 26. 11., v prestolnici Ciudad de Mexico, v okolici glavnega trga Zócalo, izvedel tretji del globalnega umetniškega projekta Na kraju zapisano, v okviru katerega je v 12 urah napisal knjigo. Pisal je ob robu protestov, ki zaradi krutega poboja 43 študentov v mestu Iguala že vse od septembra divjajo v mehiški prestolnici.
 • Slovenski avtorji v Mehiki Ta teden se bodo avtorica Gabriela Babnik ter avtorja in urednika Mitja Čander in Aleš Šteger predstavili v Mehiki, kamor so bili povabljeni v sklopu knjižnega sejma v Guadalajari. Sejem Feria Internacional del Libro de Guadalajara (FIL) je največji tovrstni sejem v Južni Ameriki in za frankfurtskim največji knjižni sejem na svetu.
 • NA KRAJU ZAPISANO 3, umetniški projekt Aleša Štegra se nadaljuje v Mehiki Na kraju zapisano je globalni umetniški projekt slovenskega avtorja Aleša Štegra, v okviru katerega v živo in v enem samem dnevu napiše knjigo. Tretja od načrtovanih desetih izvedb, ki jih Šteger vsako leto izvede na izbranih lokacijah po vsem svetu, se bo odvijala v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico, v bližini glavnega trga Zócalo.
 • Vabilo na projekcijo dokumentarnega portreta "Pogovori o Vitomilu Zupanu" Projekcija filma režiserja Janeza Burgerja bo jutri, 21.11.2014, ob 11.00 uri v Slovenski kinoteki. Dokumentarni portret je nastal pod okriljem slovenske produkcjske hiše Staragara v sodelovanju s Televizijo Slovenija in ob podpori Slovenskega filmskega centra.
 • Beletrina na 30. Slovenskem knjižnem sejmu Beletrina se na jubilejnem knjižnem sejmu, ki bo med 25. in 30. novembrom potekal v Cankarjevem domu, predstavlja na prenovljeni stojnici v prvem preddverju (P-03) ter s tremi dogodki na sejemskih odrih. Vabljeni!
 • Knjigarna Beletrina vabi na jesenske otroške ustvarjalne delavnice Delavnice se bodo odvijale tri zaporedne torke: 18., 25. novembra in 2. decembra, vsakič ob 18.00 in bodo trajale eno uro. Vabljeni otroci od četrtega do devetega leta starosti!
 • Vabilo na pogovor s Tonetom Partljičem ob izidu novega romana Sebastjan in most Vabimo vas na pogovor 'Sebastjan in most: fikcija ob boku zgodovine v novem romanu Toneta Partljiča', ki bo v torek, 18. novembra, ob 17.00 v Drama Kavarni (SNG Drama, Ljubljana). Pogovor z avtorjem bo moderirala avtorica spremne besede Petra Vidali, odlomke iz romana pa bo interpretiral Janez Škof, član ansambla Drame.
 • Razpisan je AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo AirBeletrina tudi letos razpisuje tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je 5. december 2014, predstavitev finalistov in podelitev nagrade bo v petek, 19. decembra. Glavna nagrada je 300 evrov (bruto znesek) in objava na AirBeletrini. Vsi finalisti bodo prejeli tudi knjižne nagrade.
 • Beletrina razpisuje povpraševanje za izdelavo spletnega portala projekta E-MERGING CREATIVITY (EMC), ki je bil uspešen na EU razpisu Creative Europe – Podprogram Kultura (2014-2020) – Podpora evropskim platformam.
 • Literarni obračun z mestom skozi roman Aleša Štegra Odpusti V torek, 4. novembra, ob 18.00 bo v Trubarjevi hiši literature pogovor z Alešem Štegrom o njegovem novem romanu Odpusti. Z avtorjem se bo pogovarjala kritičarka in pesnica Tina Kozin.
 • Vabilo na Filmski dan za slepe in slabovidne RTV Slovenija v sodelovanju s Kinom Šiška in z založbo Beletrina v ponedeljek, 3. novembra 2014, od 15. do 23. ure v Kinu Šiška pripravlja Filmski dan za slepe in slabovidne. Na ogled bodo trije filmi z zvočnim opisom: Trst je naš!, Panika in Zapelji me. Vabljeni!
 • Jesenski dogodki v knjigarni Beletrina V oktobru, novembru in decembru se v knjigarni Beletrina obetajo štirje pogovori o Beletrininih knjižnih novostih in tri otroške delavnice. Vabljeni v knjigarno Beletrina ob četrtkih ob 18.00!
 • Aleš Šteger v izbranih vrstah berlinske Akademije Aleš Šteger je bil letos jeseni deležen velike časti, saj je postal akademik, in sicer redni član svetovno znane in prestižne berlinske Akademije lepih umetnosti (Akademie der Künste in Berlin). Akademija lepih umetnosti, ki sodi med najuglednejše umetniške akademije na svetu, je bila ustanovljena leta 1696 in je z več kot tristoletno tradicijo tretja najstarejša umetniška akademija v Evropi. V svojih izbranih vrstah zbližuje in povezuje umetnike z vsega sveta, znana pa je po intenzivnem programu ter velja za zgleden primer odprte in nadvse žive institucije, ki daje nemškemu glavnemu mestu in vsej Evropi močne ustvarjalne signale in vzpodbude.
 • Beletrinina literarna šola 2014: proza Beletrina, zavod za založniško dejavnost, v letošnjem letu prvič predstavlja literarno delavnico, kjer udeleženci prek pisanja zgodb spoznavajo sami sebe, svoje travme in strahove, ki jih lahko na drugačen način izrazijo in popeljejo v svet domišljije. Vodila jo bo mentorica Gabriela Babnik.
 • Svoboda na bazarju

  7.10.2014
  Svoboda na bazarju Beletrinin bazar se po poletnem premoru vrača z novimi zgodbami in odličnimi knjigami. Ljubitelji dobrega branja bodite zato vsak torek še posebej pozorni, saj bomo na bazar postavili dve knjigi po posebno ugodni ceni. Jesen začenjamo z dvema velikima romanoma iskanja svobode. Komedijo človeškega tkiva velikega slovenskega pisatelja Vitomila Zupana in borca za svobodo v vseh njenih razsežnostih ta teden prejmete z brezplačno poštnino. Zupanovi knjigi smo ob bok postavili veliki ameriški roman razvpitega pisca Jonathana Franzena s preprostim naslovom Svoboda, ki ga ta teden dobite s posebnim 15% popustom za zgolj 30,60 €. Paket obeh knjig pa je na tokratnem Beletrininem bazarju na voljo s posebnim 10% popustom za le 63,90 €. Ob prvi jesenski ponudbi pa še posebna akcija: izmed vseh kupcev ene od naštetih knjig v prihodnjem tednu bomo izžrebali enega dobitnika, ki bo prejel bon za nakup knjig v Beletrinini knjigarni v višini 30,00 €!
< 1..4567891011121314..21 >
Arhiv novic