Novice

 • Spletne strani javne uprave bi morale biti dostopne vsem državljanom Slovenije Beletrina, zavod za založniško dejavnost, bo 27. januarja 2015, v Cankarjevem domu organizirala konferenco o dostopnosti spletnih strani javne uprave in drugih pomembnih spletišč za državljane RS. Udeležba na konferenci je brezplačna. Novici pripenjamo program konference.
 • Novo leto, nove knjige - Beletrinin knjižni program za leto 2015! V letu 2015 bo v zbirkah Beletrina, Koda in Posebne izdaje izšlo 32 knjig, ki se jim pridružujejo še štiri žepne Beletrine, ki izidejo ob festivalu Fabula, štiri številke Časopisa za kritiko znanosti in knjižice poezije pesniških gostov festivala Dnevi poezije in vina.
 • Beletrinina novoletna voščila Beletrinci vam želimo lepe praznike in eno nepozabno novo leto!
 • Čestitamo Darji Koter za Mantuanijevo priznanje Slovensko muzikološko društvo je Mantuanijevo priznanje, namenjeno enkratnim dosežkom v stroki, letos podelilo Darji Koter za njeni monografiji Slovenska glasba 1848-1918 in Slovenska glasba 1918-1991, ki sta 2013 izšli v zbirki Koda.
 • Evropska pesniška platforma Versopolis začenja svojo pot Versopolis je evropska platforma za poezijo, podprta s strani programa Ustvarjalna Evropa: Evropske platforme, katere osnovni namen je ustvarjanje priložnosti za evropske perspektivne pesnike izven meja njihovih držav.
 • Zaključek AirBeletrininega natečaja in Beletrinina prednovoletna zabava V petek, 19. 12., vas vabimo, da se nam ob 19.00 v Kavarni Borštnik pridružite na še zadnjem letošnjem Beletrininem dogodku: zaključku natečaja za najboljšo kratko zgodbo in prednovoletni zabavi, ki se bo nadaljevala na sedežu založbe od 21.00 dalje. Vabljeni!
 • Bratko Bibič in Harmonika za butalce v SNG Drama V sklopu pogovorov v Drama kavarni bo v sredo, 17. 12., nastopil Bratko Bibič, ki bo v pogovoru z Boštjanom Naratom predstavil svojo novo knjigo Harmonika za butalce. Glasbilu iz naslova bomo lahko prisluhnili tudi v živo, saj bo pogovor dopolnil nastop dela zasedbe Čompe.
 • Beletrinini decemberski dogodki v Kavarni Borštnik V sodelovanju s Kavarno Borštnik, ki deluje v sklopu Študentske čitalnice ŠOU v Ljubljani, Beletrina v decembru pripravlja serijo šestih predprazničnih literarnih dogodkov: pesniško branje udeležencev Beletrinine literarne šole, pogovor z naslovom Delo večno mlade generacije, zaključek AirBeletrininega natečaja za najboljšo kratko zgodbo in serijo pogovorov z naslovom Na kavo z urednikom. Vabljeni na Borštnikov trg 2!
 • Beletrina obeležila mednarodni dan invalidov Mednarodni dan invalidov, 3. december 2014, je obeležila tudi elektronska knjiga Beletrinina literarna šola za vsakogar, izdana v založbi Beletrina, ki predstavlja zaključek literarnih delavnic s pisateljico Gabrielo Babnik.
 • Kozmopolis - projekcija filma in pogovor o slovenskem prevodu knjige Dona DeLilla V sredo, 3. 12. 2014, vabljeni v ljubljanski Kinodvor, kjer bo ob 19.00 najprej na sporedu film, projekciji pa bo sledil pogovor s Simonom Popkom, Ano Schnabl in Manco G. Renko o DeLillovem in Cronenbergovem delu.
 • Harmonika za butalce: Bratko Bibič in zasedba Čompe Knjigarna Beletrina vabi na pogovor z Bratkom Bibičem ob izidu njegove nove knjige Harmonika za butalce in nastop zasedbe Čompe. Z avtorjem se bo o vlogi harmonike skozi slovensko zgodovino pogovarjal Jože Vogrinc.
 • NA KRAJU ZAPISANO 3, umetniški projekt Aleša Štegra v Mehiki končan Pesnik in pisatelj Aleš Šteger te dni gostuje v Mehiki, kjer je včeraj, v sredo, 26. 11., v prestolnici Ciudad de Mexico, v okolici glavnega trga Zócalo, izvedel tretji del globalnega umetniškega projekta Na kraju zapisano, v okviru katerega je v 12 urah napisal knjigo. Pisal je ob robu protestov, ki zaradi krutega poboja 43 študentov v mestu Iguala že vse od septembra divjajo v mehiški prestolnici.
 • Slovenski avtorji v Mehiki Ta teden se bodo avtorica Gabriela Babnik ter avtorja in urednika Mitja Čander in Aleš Šteger predstavili v Mehiki, kamor so bili povabljeni v sklopu knjižnega sejma v Guadalajari. Sejem Feria Internacional del Libro de Guadalajara (FIL) je največji tovrstni sejem v Južni Ameriki in za frankfurtskim največji knjižni sejem na svetu.
 • NA KRAJU ZAPISANO 3, umetniški projekt Aleša Štegra se nadaljuje v Mehiki Na kraju zapisano je globalni umetniški projekt slovenskega avtorja Aleša Štegra, v okviru katerega v živo in v enem samem dnevu napiše knjigo. Tretja od načrtovanih desetih izvedb, ki jih Šteger vsako leto izvede na izbranih lokacijah po vsem svetu, se bo odvijala v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico, v bližini glavnega trga Zócalo.
 • Vabilo na projekcijo dokumentarnega portreta "Pogovori o Vitomilu Zupanu" Projekcija filma režiserja Janeza Burgerja bo jutri, 21.11.2014, ob 11.00 uri v Slovenski kinoteki. Dokumentarni portret je nastal pod okriljem slovenske produkcjske hiše Staragara v sodelovanju s Televizijo Slovenija in ob podpori Slovenskega filmskega centra.
< 1..345678910111213..21 >
Arhiv novic