Novice

 • Bratko Bibič v koprskem Domu knjige Predstavitev nove knjige skladatelja, vokalista in harmonikarja Bratka Bibiča Harmonika za butalce bo v četrtek, 12.2., ob 19.00 v koprskem Domu knjige. Pogovor z avtorjem ter z glasbenim kritikom Borisom Bradačem bo povezovala Irena Urbič.
 • Dušan Šarotar v SNG Drama Vabimo vas na pogovor ob izidu novega romana Dušana Šarotarja Panorama, ki bo v torek, 10. februarja, ob 17.00 v Drama Kavarni. Pogovor z avtorjem bo moderiral urednik zbirke Beletrina Mitja Čander, odlomke iz knjige Panorama pa bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana Brane Grubar.
 • Maratonski poklon Tomažu Šalamunu Na velikem branju v poklon nedavno preminulemu pesniku Tomažu Šalamunu, ki je včeraj potekalo v ljubljanskem Mini teatru, je sodelovalo več kot 100 pesnikov in ostalih ljubiteljev Šalamunove poezije z vsega sveta. Dogodek je obiskalo skupno preko 400 obiskovalcev, skoraj 1.400 uporabnikov iz 24 držav pa je deseturno dogajanje spremljalo preko spleta.
 • Vabilo na prireditev v poklon Tomažu Šalamunu V torek, 3. februarja, Beletrina v sodelovanju s številnimi soorganizatorji pripravlja dogodek v poklon nedavno preminulemu pesniku Tomažu Šalamunu. Branje Šalamunove poezije, v katerem lahko sodeluje vsakdo, bo potekalo v Mini teatru na Križevniški ulici med 15. in 24. uro. Prijave zbiramo na naslovu irena.smodis@zalozba.org. Vabljeni!
 • Konferenca o spletni dostopnosti uspešno zaključena Vizija Beletrine je postati generator spodbujanja dostopnosti in vključevanja invalidnih oseb v kulturno in širšo družbeno sfero. Izboljšati želimo dostopnost invalidov do kulture, izobraževanja, zaposlovanja, turizma in drugih polj družbenega udejstvovanja.
 • Umetniki in meščani kot se jih spominja Janko Kos Vabimo vas na pogovor o najnovejšem delu Janka Kosa Umetniki in meščani, ki bo v četrtek, 22. januarja, ob 17.00 v Drama Kavarni. Pogovor z avtorjem bo moderiral urednik zbirke Beletrina Mitja Čander, odlomke iz knjige Umetniki in meščani pa bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana Marko Okorn.
 • Spletne strani javne uprave bi morale biti dostopne vsem državljanom Slovenije Beletrina, zavod za založniško dejavnost, bo 27. januarja 2015, v Cankarjevem domu organizirala konferenco o dostopnosti spletnih strani javne uprave in drugih pomembnih spletišč za državljane RS. Udeležba na konferenci je brezplačna. Novici pripenjamo program konference.
 • Novo leto, nove knjige - Beletrinin knjižni program za leto 2015! V letu 2015 bo v zbirkah Beletrina, Koda in Posebne izdaje izšlo 32 knjig, ki se jim pridružujejo še štiri žepne Beletrine, ki izidejo ob festivalu Fabula, štiri številke Časopisa za kritiko znanosti in knjižice poezije pesniških gostov festivala Dnevi poezije in vina.
 • Beletrinina novoletna voščila Beletrinci vam želimo lepe praznike in eno nepozabno novo leto!
 • Čestitamo Darji Koter za Mantuanijevo priznanje Slovensko muzikološko društvo je Mantuanijevo priznanje, namenjeno enkratnim dosežkom v stroki, letos podelilo Darji Koter za njeni monografiji Slovenska glasba 1848-1918 in Slovenska glasba 1918-1991, ki sta 2013 izšli v zbirki Koda.
 • Evropska pesniška platforma Versopolis začenja svojo pot Versopolis je evropska platforma za poezijo, podprta s strani programa Ustvarjalna Evropa: Evropske platforme, katere osnovni namen je ustvarjanje priložnosti za evropske perspektivne pesnike izven meja njihovih držav.
 • Zaključek AirBeletrininega natečaja in Beletrinina prednovoletna zabava V petek, 19. 12., vas vabimo, da se nam ob 19.00 v Kavarni Borštnik pridružite na še zadnjem letošnjem Beletrininem dogodku: zaključku natečaja za najboljšo kratko zgodbo in prednovoletni zabavi, ki se bo nadaljevala na sedežu založbe od 21.00 dalje. Vabljeni!
 • Bratko Bibič in Harmonika za butalce v SNG Drama V sklopu pogovorov v Drama kavarni bo v sredo, 17. 12., nastopil Bratko Bibič, ki bo v pogovoru z Boštjanom Naratom predstavil svojo novo knjigo Harmonika za butalce. Glasbilu iz naslova bomo lahko prisluhnili tudi v živo, saj bo pogovor dopolnil nastop dela zasedbe Čompe.
 • Beletrinini decemberski dogodki v Kavarni Borštnik V sodelovanju s Kavarno Borštnik, ki deluje v sklopu Študentske čitalnice ŠOU v Ljubljani, Beletrina v decembru pripravlja serijo šestih predprazničnih literarnih dogodkov: pesniško branje udeležencev Beletrinine literarne šole, pogovor z naslovom Delo večno mlade generacije, zaključek AirBeletrininega natečaja za najboljšo kratko zgodbo in serijo pogovorov z naslovom Na kavo z urednikom. Vabljeni na Borštnikov trg 2!
 • Beletrina obeležila mednarodni dan invalidov Mednarodni dan invalidov, 3. december 2014, je obeležila tudi elektronska knjiga Beletrinina literarna šola za vsakogar, izdana v založbi Beletrina, ki predstavlja zaključek literarnih delavnic s pisateljico Gabrielo Babnik.
< 1..345678910111213..21 >
Arhiv novic