Novice

 • Spletna stran Versopolis lansirana ob svetovnem dnevu poezije 2015 Pesniško platformo Versopolis, ki je zaživela lansko leto decembra, lahko spremljate na njeni uradni spletni strani www.versopolis.com, kjer si med drugim lahko ogledate videoposnetek o poeziji, ki so ga partnerji platforme posneli ob 21. marcu, svetovnem dnevu poezije.
 • Marca v Drama Kavarni: Aleš Šteger V torek, 24. marca, ob 17.00 bo v Drama Kavarni pogovor s pesnikom, pisateljem, prevajalcem in urednikom Alešem Štegrom. Pogovor bo vodila novinarka Nina Zagoričnik.
 • Vesna V. Godina v Kinu Šiška V ponedeljek, 23. marca, ob 19.00 bo v dvorani Komuna Kina Šiška pogovor z izr. prof. dr. Vesno V. Godina, avtorico uspešnice Zablode postsocializma. Z njo se bo pogovarjal Matjaž Hanžek.
 • Aleš Šteger na Škrabčevi domačiji V četrtek, 12. marca, ob 19. uri bo v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači, priljubljenem prizorišču kulturnih dogodkov, gostoval pesnik in pisatelj Aleš Šteger. Dogodek Škrabčeva domačija organizira ob mednarodnem dnevu maternega jezika, ki je bil 21. februarja. Z avtorjem se bo pogovarjala Tina Košir Mazi.
 • ZAKLJUČIL SE JE 12. FESTIVAL LITERATURE SVETA - FABULA V Ljubljani je med 28. februarjem in 8. marcem že dvanajsto leto zapored potekal eden največjih literarnih dogodkov pri nas – mednarodni festival Literature sveta – Fabula 2015. Osrednji festivalski dogodki so bili literarni večeri z uglednimi avtorji z vsega sveta in iz Slovenije. Po številu obiskovalcev pa so jih celo presegali dogodki namenjeni osrednjemu -festivalskemu fokusu, ki se je letos vrtel okoli moči lažnega.
 • Fabula se počasi zaključuje Danes zvečer bo na literarnem večeru Georgi Gospodinov predstavil roman Fizika žalosti, jutri je na sporedu filmski dan, v nedeljo pa se bo festival zaključil s slovenskimi pisatelji knjige Moč lažnega.
 • Prihaja festival Literature sveta - Fabula 2015 Vabimo vas na slavnostno otvoritev festivala Literature sveta - Fabula 2015, ki bo v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani v soboto, 28. februarja ob 20. uri. Otvoritvena literarna gostja bo škotska pisateljica Janice Galloway.
 • Zablode postsocializma Vesne V. Godina premierno v Mariboru V četrtek, 26. 2., bo Vesna V. Godina v pogovoru z Danajo Lorenčič v Kazinski dvorani SNG Maribor premierno predstavila svojo novo knjigo Zablode postsocializma (Koda, 2015). Vabljeni! Vstop prost.
 • Predstavitev grafičnega romana Balkanalije avtorice Samire Kentrić Vabimo vas na predstavitev grafičnega romana Balkanalije, literarnega prvenca oblikovalke Samire Kentrić, ki bo v sredo, 18. februarja, ob 19.00 v lokalu Pritličje (Mestni trg, Ljubljana). V pogovoru z avtorico bodo sodelovali Ervin Hladnik Milharčič, Breda Luthar, Ahmed Burić in Ciril Horjak.
 • Bratko Bibič v koprskem Domu knjige Predstavitev nove knjige skladatelja, vokalista in harmonikarja Bratka Bibiča Harmonika za butalce bo v četrtek, 12.2., ob 19.00 v koprskem Domu knjige. Pogovor z avtorjem ter z glasbenim kritikom Borisom Bradačem bo povezovala Irena Urbič.
 • Dušan Šarotar v SNG Drama Vabimo vas na pogovor ob izidu novega romana Dušana Šarotarja Panorama, ki bo v torek, 10. februarja, ob 17.00 v Drama Kavarni. Pogovor z avtorjem bo moderiral urednik zbirke Beletrina Mitja Čander, odlomke iz knjige Panorama pa bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana Brane Grubar.
 • Maratonski poklon Tomažu Šalamunu Na velikem branju v poklon nedavno preminulemu pesniku Tomažu Šalamunu, ki je včeraj potekalo v ljubljanskem Mini teatru, je sodelovalo več kot 100 pesnikov in ostalih ljubiteljev Šalamunove poezije z vsega sveta. Dogodek je obiskalo skupno preko 400 obiskovalcev, skoraj 1.400 uporabnikov iz 24 držav pa je deseturno dogajanje spremljalo preko spleta.
 • Vabilo na prireditev v poklon Tomažu Šalamunu V torek, 3. februarja, Beletrina v sodelovanju s številnimi soorganizatorji pripravlja dogodek v poklon nedavno preminulemu pesniku Tomažu Šalamunu. Branje Šalamunove poezije, v katerem lahko sodeluje vsakdo, bo potekalo v Mini teatru na Križevniški ulici med 15. in 24. uro. Prijave zbiramo na naslovu irena.smodis@zalozba.org. Vabljeni!
 • Konferenca o spletni dostopnosti uspešno zaključena Vizija Beletrine je postati generator spodbujanja dostopnosti in vključevanja invalidnih oseb v kulturno in širšo družbeno sfero. Izboljšati želimo dostopnost invalidov do kulture, izobraževanja, zaposlovanja, turizma in drugih polj družbenega udejstvovanja.
 • Umetniki in meščani kot se jih spominja Janko Kos Vabimo vas na pogovor o najnovejšem delu Janka Kosa Umetniki in meščani, ki bo v četrtek, 22. januarja, ob 17.00 v Drama Kavarni. Pogovor z avtorjem bo moderiral urednik zbirke Beletrina Mitja Čander, odlomke iz knjige Umetniki in meščani pa bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana Marko Okorn.
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic