Novice

 • Vsi drugi se imenujejo ljubezen - spominski večer Petra Zobca V četrtek, 9. aprila, bo ob 19.00 v Slovenski kinoteki v Ljubljani spominski večer Petra Zobca. Ob posthumnem izidu avtobiografskega dela enega najpomembnejših imen slovenskega filma Beletrina v sodelovanju s Slovensko kinoteko prireja spominski večer s projekcijo kratkih filmov Lan in Kres, ki jima bo sledil pogovor o knjigi Vsi drugi se imenujejo ljubezen z urednikom knjige Marcelom Štefančičem, jr. in gosti Jasno Hribernik, Polono Sepe, Metodom Pevcem in Borutom Telbanom.
 • Spomladanska gostovanja Beletrininih avtorjev v tujini Beletrina v spomladanskih mesecih – marca, aprila in maja – z dvanajstimi pesnicami in pesniki, pisateljicami in pisatelji gostuje križem po evropskih mestih.
 • Državni zbor in Versopolis obeležila svetovni dan poezije V Državnem zboru RS si je bilo 25. marca 2015 moč ogledati video posnetek o poeziji spletne platforme Versopolis, s čimer je DZ RS zaznamoval svetovni dan poezije, ki ga praznujemo 21. marca.
 • Fabula za zamudnike: v Ljubljano prihaja Stefan Hertmans Vabljeni na literarni večer s flamskim pisateljem Stefanom Hertmansom, v sredo, 1. aprila 2015, ob 19. uri v Klub Cankarjevega doma. Pisatelj bo v pogovoru s Manco G. Renko predstavil svoj večkrat nagrajeni roman Vojna in terpentin, ki je izšel pred letošnjim festivalom Fabula - Literature sveta.
 • Beletrinina literarna šola za vsakogar - delavnice kreativnega pisanja Beletrina, zavod za založniško dejavnost, v sodelovanju s Slovansko knjižnico, predstavlja literarno delavnico za udeležence, ki so v življenju doživeli določeno travmatično izkušnjo. Prek pisanja pesmi in zgodb se lahko soočite s svojimi strahovi in jih izrazite na drugačen način ter popeljete v svet domišljije.
 • Plačevanje kave s poezijo Na svetovni dan poezije, ki ga praznujemo 21. marca, so ljubitelji kave po mnogih lokacijah po svetu lahko plačali skodelico kar z verzi.
 • Spletna stran Versopolis lansirana ob svetovnem dnevu poezije 2015 Pesniško platformo Versopolis, ki je zaživela lansko leto decembra, lahko spremljate na njeni uradni spletni strani www.versopolis.com, kjer si med drugim lahko ogledate videoposnetek o poeziji, ki so ga partnerji platforme posneli ob 21. marcu, svetovnem dnevu poezije.
 • Marca v Drama Kavarni: Aleš Šteger V torek, 24. marca, ob 17.00 bo v Drama Kavarni pogovor s pesnikom, pisateljem, prevajalcem in urednikom Alešem Štegrom. Pogovor bo vodila novinarka Nina Zagoričnik.
 • Vesna V. Godina v Kinu Šiška V ponedeljek, 23. marca, ob 19.00 bo v dvorani Komuna Kina Šiška pogovor z izr. prof. dr. Vesno V. Godina, avtorico uspešnice Zablode postsocializma. Z njo se bo pogovarjal Matjaž Hanžek.
 • Aleš Šteger na Škrabčevi domačiji V četrtek, 12. marca, ob 19. uri bo v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači, priljubljenem prizorišču kulturnih dogodkov, gostoval pesnik in pisatelj Aleš Šteger. Dogodek Škrabčeva domačija organizira ob mednarodnem dnevu maternega jezika, ki je bil 21. februarja. Z avtorjem se bo pogovarjala Tina Košir Mazi.
 • ZAKLJUČIL SE JE 12. FESTIVAL LITERATURE SVETA - FABULA V Ljubljani je med 28. februarjem in 8. marcem že dvanajsto leto zapored potekal eden največjih literarnih dogodkov pri nas – mednarodni festival Literature sveta – Fabula 2015. Osrednji festivalski dogodki so bili literarni večeri z uglednimi avtorji z vsega sveta in iz Slovenije. Po številu obiskovalcev pa so jih celo presegali dogodki namenjeni osrednjemu -festivalskemu fokusu, ki se je letos vrtel okoli moči lažnega.
 • Fabula se počasi zaključuje Danes zvečer bo na literarnem večeru Georgi Gospodinov predstavil roman Fizika žalosti, jutri je na sporedu filmski dan, v nedeljo pa se bo festival zaključil s slovenskimi pisatelji knjige Moč lažnega.
 • Prihaja festival Literature sveta - Fabula 2015 Vabimo vas na slavnostno otvoritev festivala Literature sveta - Fabula 2015, ki bo v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani v soboto, 28. februarja ob 20. uri. Otvoritvena literarna gostja bo škotska pisateljica Janice Galloway.
 • Zablode postsocializma Vesne V. Godina premierno v Mariboru V četrtek, 26. 2., bo Vesna V. Godina v pogovoru z Danajo Lorenčič v Kazinski dvorani SNG Maribor premierno predstavila svojo novo knjigo Zablode postsocializma (Koda, 2015). Vabljeni! Vstop prost.
 • Predstavitev grafičnega romana Balkanalije avtorice Samire Kentrić Vabimo vas na predstavitev grafičnega romana Balkanalije, literarnega prvenca oblikovalke Samire Kentrić, ki bo v sredo, 18. februarja, ob 19.00 v lokalu Pritličje (Mestni trg, Ljubljana). V pogovoru z avtorico bodo sodelovali Ervin Hladnik Milharčič, Breda Luthar, Ahmed Burić in Ciril Horjak.
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic