Novice

 • Dino Bauk na Knjižnem kazalu v Pritličju, 15.6. ob 20.00 V naslednjem pogovoru iz serije pogovorov z naslovom Knjižno kazalo, ki jih prireja lokal Pritličje na Mestnem trgu v Ljubljani, bo nastopil Beletrinin avtor Dino Bauk s svojim prvencem Konec. Znova. Tematika pogovora bodo Izbrisani. Vabljeni!
 • Hrvoje Klasić v Ljubljani V Ljubljano prihaja hrvaški zgodovinar in avtor knjige Jugoslavija in svet leta 1968 Hrvoje Klasić. Srečali ga boste lahko 19. maja na dveh dogodkih, ki jih organizira Beletrina.
 • V izogib različnim interpretacijam medijev o financiranju dejavnosti založbe Beletrina s strani Javne agencije za knjigo (JAK), objavljamo kumulativno tabelo subvencij v obdobju od leta 2010 do leta 2014:
 • Beletrina z literarnimi nagradami in nominacijami v pomlad V pričakovanju nagrade kresnik za najboljši roman preteklega leta, so bila dela založbe Beletrina nagrajena in nominirana za literarne nagrade, ki štejejo tudi v mednarodnem literarnem prostoru.
 • Predstavitev projekta Versopolis na Slovenskih dnevnih knjige Letošnja izvedba Slovenskih dni knjige bo potekala med 20. in 24. aprilom, med gosti pa bosta tudi dve nominiranki projekta Versopolis.
 • Naslovnica Dino Bauk, Konec. Znova. Letošnjo Noč knjige 23. aprila bo Beletrina praznovala v družbi avtorja Dina Bauka in njegove sogovornice, pisateljice in publicistke, Vesne Milek, ki bosta ob 20.00 na Odru pod zvezdami predstavila avtorjev romaneskni prvenec Konec. Znova.
 • Cvetka Lipuš na Družabno&družbeno v Drama Kavarni Cvetka Lipuš bo v sredo, 22. aprila, ob 18.00 v Drama Kavarni v pogovoru s Tanjo Petrič predstavljala svojo najnovejšo zbirko Kaj smo, ko smo (Beletrina, 2015). Pesmi bo interpretirala članica ansambla SNG Drama Saša Mihelčič.
 • Gostovanja Vesne V. Godina V aprilu in maju avtorica predstavlja svojo novo knjigo z naslovom Zablode postsocializma: v maju se obeta šest predstavitev na Štajerskem, Dolenjskem in v Prekmurju.
 • Premiera dramatizacije Jugoslavija, moja dežela V soboto, 11. aprila 2015, bo v SNG Drama krstna uprizoritev dramatizacije romana Jugoslavija, moja dežela, ki je bil naša velika prodajna uspešnica. Roman je napisal Goran Vojnović, ki je tudi avtor dramatizacije.
 • Vsi drugi se imenujejo ljubezen - spominski večer Petra Zobca V četrtek, 9. aprila, bo ob 19.00 v Slovenski kinoteki v Ljubljani spominski večer Petra Zobca. Ob posthumnem izidu avtobiografskega dela enega najpomembnejših imen slovenskega filma Beletrina v sodelovanju s Slovensko kinoteko prireja spominski večer s projekcijo kratkih filmov Lan in Kres, ki jima bo sledil pogovor o knjigi Vsi drugi se imenujejo ljubezen z urednikom knjige Marcelom Štefančičem, jr. in gosti Jasno Hribernik, Polono Sepe, Metodom Pevcem in Borutom Telbanom.
 • Spomladanska gostovanja Beletrininih avtorjev v tujini Beletrina v spomladanskih mesecih – marca, aprila in maja – z dvanajstimi pesnicami in pesniki, pisateljicami in pisatelji gostuje križem po evropskih mestih.
 • Državni zbor in Versopolis obeležila svetovni dan poezije V Državnem zboru RS si je bilo 25. marca 2015 moč ogledati video posnetek o poeziji spletne platforme Versopolis, s čimer je DZ RS zaznamoval svetovni dan poezije, ki ga praznujemo 21. marca.
 • Fabula za zamudnike: v Ljubljano prihaja Stefan Hertmans Vabljeni na literarni večer s flamskim pisateljem Stefanom Hertmansom, v sredo, 1. aprila 2015, ob 19. uri v Klub Cankarjevega doma. Pisatelj bo v pogovoru s Manco G. Renko predstavil svoj večkrat nagrajeni roman Vojna in terpentin, ki je izšel pred letošnjim festivalom Fabula - Literature sveta.
 • Beletrinina literarna šola za vsakogar - delavnice kreativnega pisanja Beletrina, zavod za založniško dejavnost, v sodelovanju s Slovansko knjižnico, predstavlja literarno delavnico za udeležence, ki so v življenju doživeli določeno travmatično izkušnjo. Prek pisanja pesmi in zgodb se lahko soočite s svojimi strahovi in jih izrazite na drugačen način ter popeljete v svet domišljije.
 • Plačevanje kave s poezijo Na svetovni dan poezije, ki ga praznujemo 21. marca, so ljubitelji kave po mnogih lokacijah po svetu lahko plačali skodelico kar z verzi.
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic