Novice

 • Predstavitev romana Zlo pride s severa v Kopru in Ljubljani Založba Beletrina, Forum Tomizza, Skupnost Italijanov »Santorio Santorio« Koper in Javni sklad za kulturne dejavnosti Koper vas vabimo na predstavitev slovenskega prevoda romana Fulvia Tomizze Zlo pride s severa, ki bo v petek, 18. decembra 2015, ob 18. uri v Pretorski palači v Kopru. V ponedeljek, 21.12. ob 18. uri pa bo predstavitev še v knjigarni Beletrina v Ljubljani.
 • Prednovoletna zabava na Beletrini Ta četrtek, 10. 12., vas vabimo na Beletrinino prednovoletno zabavo. Začeli bomo z razglasitvijo najboljše kratke zgodbe minulega leta po izboru uredništva AirBeletrine ob 20.00 v čajnici Slamič in nadaljevali z zabavo v Beletrininih novih prostorih na Kersnikovi 4. Vabljeni!
 • Matjaž Lunaček v Drama kavarni predstavlja Beatus ille qui ... Četrti dogodek te sezone iz serije Družabno in družbeno, ki jo prirejata Beletrina in SNG Drama, prinaša literarni prvenec Matjaža Lunačka, specialista psihiatrije, ki je svojo poklicno pot posvetil psihoterapiji. Zbirko kratkih zgodb Beatus ille qui ... bo avtor predstavil v pogovoru z Bredo Biščak v torek, 8. 12., ob 17.00 v Drama kavarni. Kratke zgodbe bo interpretiral član ansambla SNG Drama, Saša Tabaković.
 • Orwellovi Burmanski dnevi v knjigarni Beletrina V ponedeljek, 7.12., ob 17.00 nadaljujemo s serijo jesenskih dogodkov v knjigarni Beletrina. Pogovor s prevajalko Tino Mahkota in fotografom Arnetom Hodaličem o knjigi Georga Orwella Burmanski dnevi bo spremljala projekcija Hodaličevih novih fotografij iz sodobnega Myanmara iz časa pred novembrskimi splošnimi volitvami. Pogovor bo vodil Aljoša Harlamov. Dogodek bo potekal v prostorih ZRC SAZU na Gosposki ulici 16 (na poti med knjigarno Beletrina in Mestnim muzejem, vhod z ulice). Vabljeni!
 • Pravica invalidov do obveščenosti prek medijev in spletnih virov Pridružite se nam v četrtek, 3. 12. 2015, ob 10. uri, v dvorani M3/4 Cankarjevega doma na dogodku, ki je namenjen pogovoru in predstavitvi tematike:Pravica invalidov do obveščenosti prek medijev in spletnih virov.
 • Nagrada za najboljši prvenec knjižnega sejma Dinu Bauku Ljubljana, 26.11. 2015 - Na Slovenskem knjižnem sejmu bodo danes zvečer podelili nagrado za najboljši prvenec. Dobitnik je Dino Bauk (1973) za roman Konec. Znova (Beletrina, 2015).
 • Beletrina na knjižnem sejmu Vabljeni na dogodke z avtorji in na Beletrinino stojnico v 1. predverje Cankarjevega doma. Vse naše knjige bodo na voljo z 20% popustom!
 • Versopolis in Zgodbe, ki lahko spremenijo svet na Slovenskem knjižnem sejmu Na letošnjem slovenskem knjižnem sejmu bo v sredo, 25.11. ob 11.00 v Debatni kavarni pogovor o dveh Beletrininih projektih, ki ju finančno podpira program Ustvarjalna Evropa. V sodelovanju z Matejo Lazar iz Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji bomo predstavili program sam in oba projekta: Versopolis in Zgodbe, ki lahko spremenijo svet.
 • Jesenski dogodki v knjigarni Beletrina Jure Vuga, Antoine de Saint-Exupery, George Orwell, Samuel Beckett in Fulvio Tomizza so avtorji, o katerih bomo to jesen govorili v knjigarni Beletrina ob skodelici toplega čaja. Vabljeni!
 • Predstavitev zbirke Svetlane Makarovič V tem mrazu V nedeljo, 15. novembra, bomo zbirko V tem mrazu doživeli skozi ponovitev Horror Mundi na odru Mini teatra. Beseda in glasba v živo, tako kot je živa Groza sveta.
 • Janko Kos predstavlja spominske zapise Ideologi in oporečniki Vabimo vas na drugi jesenski literarni dogodek iz serije Družabno in družbeno, pogovor z dr. Jankom Kosom, avtorjem knjige Ideologi in oporečniki, druge knjige v seriji njegovih avtobiografskih zapisov. Pridružite se nam v četrtek, 22. oktobra, ob 17.00 v Drama Kavarni.
 • Cikel predavanj o C.G.Jungu ob izidu Rdeče knjige Ob izidu znamenite Rdeče knjige vas Beletrina vljudno vabi na cikel predavanj o enem največjih mislecev 20. stoletja, Carlu Gustavu Jungu.
 • Polona Glavan v Čitalnici novega Študentskega Kampusa "Drzno in brezkompromisno pisanje" je zapisala žirija o romanu Kakorkoli pisateljice in prevajalke Polone Glavan, ki je pred mesecem dni prejela nagrado kristal vilenice. Roman o nestrpnosti, rasizmu in revščini skozi oči študentke Alje in dijakinje Lili, ki je bil nominiran tudi za nagrado kresnik, bo avtorica predstavila v sklopu otvoritve novega Študentskega Kampusa ŠOU v Ljubljani v četrtek, 8. oktobra, ob 19.00 v Čitalnici Študentskega Kampusa (Pivovarniška 6, Ljubljana).
 • Beletrinina literarna šola s Polono Glavan Literarna šola je zagotovo eden pomembnejših literarnih projektov knjižne zbirke Beletrina. Vzklila je, ko si je zbirka šele začela utirati pot na literarno prizorišče, danes, devetnajst let pozneje, pa lahko ugotovimo, da je pod mentorstvom Beletrininih pisateljev in pesnikov ustvarjalo in pridobivalo nove izkušnje ter znanja več kot 700 piscev iz Slovenije in zamejstva.
 • Kristal Vilenica Poloni Glavan in Blerini Rogovi Gaxhi V duhu 30. mednarodnega literarnega festivala Vilenica je bilo žiriji v veselje, da je lahko podelila Kristal Vilenice dvema nadarjenima avtoricama, Blerini Rogovi Gaxhi s Kosova in Poloni Glavan iz Slovenije.
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic