Novice

 • Beletrina na knjižnem sejmu Vabljeni na dogodke z avtorji in na Beletrinino stojnico v 1. predverje Cankarjevega doma. Vse naše knjige bodo na voljo z 20% popustom!
 • Versopolis in Zgodbe, ki lahko spremenijo svet na Slovenskem knjižnem sejmu Na letošnjem slovenskem knjižnem sejmu bo v sredo, 25.11. ob 11.00 v Debatni kavarni pogovor o dveh Beletrininih projektih, ki ju finančno podpira program Ustvarjalna Evropa. V sodelovanju z Matejo Lazar iz Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji bomo predstavili program sam in oba projekta: Versopolis in Zgodbe, ki lahko spremenijo svet.
 • Jesenski dogodki v knjigarni Beletrina Jure Vuga, Antoine de Saint-Exupery, George Orwell, Samuel Beckett in Fulvio Tomizza so avtorji, o katerih bomo to jesen govorili v knjigarni Beletrina ob skodelici toplega čaja. Vabljeni!
 • Predstavitev zbirke Svetlane Makarovič V tem mrazu V nedeljo, 15. novembra, bomo zbirko V tem mrazu doživeli skozi ponovitev Horror Mundi na odru Mini teatra. Beseda in glasba v živo, tako kot je živa Groza sveta.
 • Janko Kos predstavlja spominske zapise Ideologi in oporečniki Vabimo vas na drugi jesenski literarni dogodek iz serije Družabno in družbeno, pogovor z dr. Jankom Kosom, avtorjem knjige Ideologi in oporečniki, druge knjige v seriji njegovih avtobiografskih zapisov. Pridružite se nam v četrtek, 22. oktobra, ob 17.00 v Drama Kavarni.
 • Cikel predavanj o C.G.Jungu ob izidu Rdeče knjige Ob izidu znamenite Rdeče knjige vas Beletrina vljudno vabi na cikel predavanj o enem največjih mislecev 20. stoletja, Carlu Gustavu Jungu.
 • Polona Glavan v Čitalnici novega Študentskega Kampusa "Drzno in brezkompromisno pisanje" je zapisala žirija o romanu Kakorkoli pisateljice in prevajalke Polone Glavan, ki je pred mesecem dni prejela nagrado kristal vilenice. Roman o nestrpnosti, rasizmu in revščini skozi oči študentke Alje in dijakinje Lili, ki je bil nominiran tudi za nagrado kresnik, bo avtorica predstavila v sklopu otvoritve novega Študentskega Kampusa ŠOU v Ljubljani v četrtek, 8. oktobra, ob 19.00 v Čitalnici Študentskega Kampusa (Pivovarniška 6, Ljubljana).
 • Beletrinina literarna šola s Polono Glavan Literarna šola je zagotovo eden pomembnejših literarnih projektov knjižne zbirke Beletrina. Vzklila je, ko si je zbirka šele začela utirati pot na literarno prizorišče, danes, devetnajst let pozneje, pa lahko ugotovimo, da je pod mentorstvom Beletrininih pisateljev in pesnikov ustvarjalo in pridobivalo nove izkušnje ter znanja več kot 700 piscev iz Slovenije in zamejstva.
 • Kristal Vilenica Poloni Glavan in Blerini Rogovi Gaxhi V duhu 30. mednarodnega literarnega festivala Vilenica je bilo žiriji v veselje, da je lahko podelila Kristal Vilenice dvema nadarjenima avtoricama, Blerini Rogovi Gaxhi s Kosova in Poloni Glavan iz Slovenije.
 • 9. 9. praznujemo Tolstojev rojstni dan V sredo, 9. 9., bomo s projekcijo filma Poslednja postaja ob 19.00, ki ji bo sledil pogovor v kavarni Kinodvora, praznovali rojstni dan Leva Nikolajeviča Tolstoja. Vabljeni vsi, predvsem letošnji maturantje, ki se boste vse leto poglabljali v Tolstojevo Ano Karenino!
 • Odštevamo do Dnevov poezije in vina Dnevi poezije in vina bodo tudi letos zadnji teden avgusta Ptuj zavili v verze.
 • Beletrina se seli!

  31.7.2015
  Beletrina se seli! Od danes, 31. 7., pa do ponedeljka, 10. 8., se Beletrina seli na novo lokacijo: Kersnikovo ulico 4 v Ljubljani. Vmes smo dosegljivi na naših elektronskih naslovih in na osebne telefonske številke, od 10. 8. naprej pa poslujemo kot običajno. Borštnikov trg 2 nam bo ostal v lepem spominu!
 • Tretje srečanje projekta "COME TOGETHER – CULTURAL NETWORK ALPS ADRIATIC" Prihajajoči konec tedna, 4. in 5. julija, se v madžarskem Szombathelyju pripravlja tretje srečanje projekta Come together - Cultural network Alps Adriatic, v katerem poleg avstrijskega društva Styrian Summer Art in madžarskega Savaria muzeja sodeluje tudi Beletrina. Srečanje bo priložnost za spoznavanje madžarskih partnerjev za čezmejne projekte in mreženje na področju kulture. Vabljeni, vstop je prost!
 • Noč knjigarn v knjigarni Beletrina Knjigarna Beletrina vabi na Noč knjigarn 19. junija, v sklopu katere bomo predstavljali slovenski prevod knjige Hansa Beltinga Faces: zgodovina obraza. Pogovor, v katerem bodo sodelovali prevajalec Alfred Leskovec, Mojca Zalokarnik in Sergej Kapus se bo začel ob 19.00.
 • Predpoletno druženje z avtoricami Jelo Krečič, Vesno Milek in Ireno Štaudohar Predpoletno druženje z avtoricami Jelo Krečič, Vesno Milek in Ireno Štaudohar bo v sredo, 17. junija, ob 20.00 na na Letnem vrtu Jazz Cluba Gajo. Pogovor bo povezoval urednik zbirke Beletrina, Mitja Čander. Vabljeni!
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic