Novice

 • O Diogenu Laertskem na Besedni postaji V četrtek, 24. marca, ob 17.00 uri bo v okviru Besedne postaje Knjigarne Filozofske fakultete (Modra soba/V. nad. na Filozofski fakulteti) pogovor o knjigi Diogena Laertskega: Življenja in misli znamenitih filozofov. Knjigo bodo predstavili dr. Matej Hriberšek, dr. Gregor Pobežin in dr. David Movrin.
 • Zaključil se je 13. Festival Literature sveta – Fabula V Ljubljani je med 27. februarjem in 7. marcem že trinajsto leto zapored potekal eden največjih literarnih dogodkov pri nas – mednarodni festival Literature sveta – Fabula 2016. Osrednji festivalski dogodki so bili tudi letos literarni večeri z uglednimi avtorji z vsega sveta in iz Slovenije. Velikega odziva pa so bili deležni tudi dogodki festivalskega fokusa Prišleki.
 • Otroci begunci - posnetek pogovora Fabulinega festivalskega fokusa Prišleki Festival Literature sveta – Fabula 2016 se letos osredotoča na aktualno temo, prišleke vseh vrst – begunce, nomade in razseljence, tudi otroke. V okviru festivalskega fokusa je 1. marca v Slovenski kinoteki s strokovnjakinjama s praktičnimi izkušnjami na tem področju dr. Mirjam Milharčič Hladnik in dr. Anico Mikuž Kos potekal pogovor na temo Otroci begunci. V nadaljevanju objavljamo posnetek pogovora.
 • Ogrevanje pred Fabulo Ljubljana, 12. 2. 2016 - Festival literature sveta – Fabula 2016 (letošnji fokus je posvečen Prišlekom) svoje zveste obiskovalce v trinajsti ediciji pričakuje med 27. februarjem in 7. marcem. Pedfestivalsko dogajanje je že v polnem teku.
 • Družabno in družbeno v februarju: Thomas Bernhard Pridružite se nam v torek, 23. februarja, ob 17.00 v Drama kavarni. Bernhardov romaneskni prvenec je v slovenščino prevedel prevajalec Štefan Vevar, ki bo avtorja in roman predstavil v pogovoru s Saro Virk, avtorico spremne besede. Odlomke iz romana bo interpretiral član SNG Drama Ljubljana, Ivo Ban.
 • Družabno in družbeno v januarju: Gabriela Babnik z romanom Intimno Pridružite se nam v torek, 19. januarja, ob 17.00 v Drama Kavarni. Z avtorico se bo pogovarjal novinar in voditelj Sekumady Conde, odlomke iz romana bo interpretirala članica SNG Drama Ljubljana, Saša Mihelčič.
 • Beletrinina video čestitka! Prihodnje leto Beletrina in Dnevi poezije in vina praznujemo. V najboljših letih in polni zanosa vam želimo same lepe stvari in da bi bili z nami mladi še naslednjih 20 pomladi! Srečno 2016! Vaša Beletrina
 • Zadnji od jesenskih dogodkov v knjigarni Beletrina Zgodovinski roman Zlo pride s severa, najobsežnejša zgodovinska pripoved Fulvia Tomizze, prikazuje konfliktni čas reformacije na Koprskem in v Nemčiji, kamor se je moral umakniti koprski škof Peter Pavel Vergerij po obsodbi inkvizicije zaradi širjenja prevratniških Lutrovih idej po Istri. O avtorju, romanu in zgodovinskem ozadju le-tega se bodo pogovarjali: prevajalka knjige Vera Troha, dr. Igor Pribac in Jasna Čebron. Pridružite se nam v ponedeljek, 21. decembra, ob 18.00 v knjigarni Beletrina.
 • Knjiga je lepo darilo Do konca meseca lahko v spletni knjigarni Beletrina 30 knjig kupite s 30 odstotnim popustom.
 • Predstavitev romana Zlo pride s severa v Kopru in Ljubljani Založba Beletrina, Forum Tomizza, Skupnost Italijanov »Santorio Santorio« Koper in Javni sklad za kulturne dejavnosti Koper vas vabimo na predstavitev slovenskega prevoda romana Fulvia Tomizze Zlo pride s severa, ki bo v petek, 18. decembra 2015, ob 18. uri v Pretorski palači v Kopru. V ponedeljek, 21.12. ob 18. uri pa bo predstavitev še v knjigarni Beletrina v Ljubljani.
 • Prednovoletna zabava na Beletrini Ta četrtek, 10. 12., vas vabimo na Beletrinino prednovoletno zabavo. Začeli bomo z razglasitvijo najboljše kratke zgodbe minulega leta po izboru uredništva AirBeletrine ob 20.00 v čajnici Slamič in nadaljevali z zabavo v Beletrininih novih prostorih na Kersnikovi 4. Vabljeni!
 • Matjaž Lunaček v Drama kavarni predstavlja Beatus ille qui ... Četrti dogodek te sezone iz serije Družabno in družbeno, ki jo prirejata Beletrina in SNG Drama, prinaša literarni prvenec Matjaža Lunačka, specialista psihiatrije, ki je svojo poklicno pot posvetil psihoterapiji. Zbirko kratkih zgodb Beatus ille qui ... bo avtor predstavil v pogovoru z Bredo Biščak v torek, 8. 12., ob 17.00 v Drama kavarni. Kratke zgodbe bo interpretiral član ansambla SNG Drama, Saša Tabaković.
 • Orwellovi Burmanski dnevi v knjigarni Beletrina V ponedeljek, 7.12., ob 17.00 nadaljujemo s serijo jesenskih dogodkov v knjigarni Beletrina. Pogovor s prevajalko Tino Mahkota in fotografom Arnetom Hodaličem o knjigi Georga Orwella Burmanski dnevi bo spremljala projekcija Hodaličevih novih fotografij iz sodobnega Myanmara iz časa pred novembrskimi splošnimi volitvami. Pogovor bo vodil Aljoša Harlamov. Dogodek bo potekal v prostorih ZRC SAZU na Gosposki ulici 16 (na poti med knjigarno Beletrina in Mestnim muzejem, vhod z ulice). Vabljeni!
 • Pravica invalidov do obveščenosti prek medijev in spletnih virov Pridružite se nam v četrtek, 3. 12. 2015, ob 10. uri, v dvorani M3/4 Cankarjevega doma na dogodku, ki je namenjen pogovoru in predstavitvi tematike:Pravica invalidov do obveščenosti prek medijev in spletnih virov.
 • Nagrada za najboljši prvenec knjižnega sejma Dinu Bauku Ljubljana, 26.11. 2015 - Na Slovenskem knjižnem sejmu bodo danes zvečer podelili nagrado za najboljši prvenec. Dobitnik je Dino Bauk (1973) za roman Konec. Znova (Beletrina, 2015).
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic