Novice

 • Cikel predavanj o največjem dramatiku vseh časov Ob izidu biografije Williama Shakespearja Will in svet avtorja Stephena Greenblatta vas Beletrina vabi na prvo predavanje iz cikla predavanj o največjem dramatiku vseh časov.
 • »Vedno sem motil in vedno sem dražil«* simpozij o Thomasu Bernhardu V torek, 10. maja 2016, vas v Cankarjev dom (dvorani M3, M4) vabimo na simpozij o Thomasu Bernhardu, na katerem bodo sodelovali prof. dr. Klaus Zeyringer, dr. Jani Virk in dr. Neda Pagon. Vstop prost!
 • Izšel je novi roman Gorana Vojnovića Figa! Od 19. aprila naprodaj v spletni knjigarni Beletrina in v knjigarni Beletrina na Novem trgu 2 v Ljubljani. Od 9. maja dalje pa na voljo na vseh prodajnih mestih in spletnih knjigarnah po Sloveniji. Prva predstavitev Fige bo na Noč knjige v petek, 22. aprila, ob 19.00 v Mini teatru (Križevniška ulica, Ljubljana). Vabljeni!
 • Aprilski Družabno in družbeno v znamenju Shakespearja Vabimo vas na četrti letošnji dogodek iz serije Družabno in družbeno, ki ga prirejata Beletrina in SNG Drama: 'Will in svet' ob 400. obletnici smrti Williama Shakespearja. Pridružite se nam v sredo, 20. aprila, ob 17.00 v Drama Kavarni.
 • Cesare Pavese in njegova Umetnost življenja na Italijanskem inštitutu V četrtek, 14. aprila, ob 18.00 vas vabimo na pogovor ob izidu knjige Cesareja Paveseja Umetnost življenja. Na dogodku bodo govorili doc. dr. Robert Grošelj z Oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete v Ljubljani, dr. Maja Smotlak z Inštituta za jezikoslovne študije ZRS Univerze na Primorskem, pisatelj in fotograf Dušan Šarotar ter urednica knjige Miljana Cunta.
 • Odpoved dogodka: Družabno in družbeno o Beckettu v Drama kavarni Zaradi bolezni odpovedujemo jutrišnji dogodek iz serije Družabno in družbeno, ki ga prirejata Beletrina in SNG Drama: Samuel Becket. Več kot eden, manj kot dva*, ki bi se moral zgoditi jutri ob 17.00 v Drama kavarni. Nadomestni termin bo javljen naknadno.
 • O Diogenu Laertskem na Besedni postaji V četrtek, 24. marca, ob 17.00 uri bo v okviru Besedne postaje Knjigarne Filozofske fakultete (Modra soba/V. nad. na Filozofski fakulteti) pogovor o knjigi Diogena Laertskega: Življenja in misli znamenitih filozofov. Knjigo bodo predstavili dr. Matej Hriberšek, dr. Gregor Pobežin in dr. David Movrin.
 • Zaključil se je 13. Festival Literature sveta – Fabula V Ljubljani je med 27. februarjem in 7. marcem že trinajsto leto zapored potekal eden največjih literarnih dogodkov pri nas – mednarodni festival Literature sveta – Fabula 2016. Osrednji festivalski dogodki so bili tudi letos literarni večeri z uglednimi avtorji z vsega sveta in iz Slovenije. Velikega odziva pa so bili deležni tudi dogodki festivalskega fokusa Prišleki.
 • Otroci begunci - posnetek pogovora Fabulinega festivalskega fokusa Prišleki Festival Literature sveta – Fabula 2016 se letos osredotoča na aktualno temo, prišleke vseh vrst – begunce, nomade in razseljence, tudi otroke. V okviru festivalskega fokusa je 1. marca v Slovenski kinoteki s strokovnjakinjama s praktičnimi izkušnjami na tem področju dr. Mirjam Milharčič Hladnik in dr. Anico Mikuž Kos potekal pogovor na temo Otroci begunci. V nadaljevanju objavljamo posnetek pogovora.
 • Ogrevanje pred Fabulo Ljubljana, 12. 2. 2016 - Festival literature sveta – Fabula 2016 (letošnji fokus je posvečen Prišlekom) svoje zveste obiskovalce v trinajsti ediciji pričakuje med 27. februarjem in 7. marcem. Pedfestivalsko dogajanje je že v polnem teku.
 • Družabno in družbeno v februarju: Thomas Bernhard Pridružite se nam v torek, 23. februarja, ob 17.00 v Drama kavarni. Bernhardov romaneskni prvenec je v slovenščino prevedel prevajalec Štefan Vevar, ki bo avtorja in roman predstavil v pogovoru s Saro Virk, avtorico spremne besede. Odlomke iz romana bo interpretiral član SNG Drama Ljubljana, Ivo Ban.
 • Družabno in družbeno v januarju: Gabriela Babnik z romanom Intimno Pridružite se nam v torek, 19. januarja, ob 17.00 v Drama Kavarni. Z avtorico se bo pogovarjal novinar in voditelj Sekumady Conde, odlomke iz romana bo interpretirala članica SNG Drama Ljubljana, Saša Mihelčič.
 • Beletrinina video čestitka! Prihodnje leto Beletrina in Dnevi poezije in vina praznujemo. V najboljših letih in polni zanosa vam želimo same lepe stvari in da bi bili z nami mladi še naslednjih 20 pomladi! Srečno 2016! Vaša Beletrina
 • Zadnji od jesenskih dogodkov v knjigarni Beletrina Zgodovinski roman Zlo pride s severa, najobsežnejša zgodovinska pripoved Fulvia Tomizze, prikazuje konfliktni čas reformacije na Koprskem in v Nemčiji, kamor se je moral umakniti koprski škof Peter Pavel Vergerij po obsodbi inkvizicije zaradi širjenja prevratniških Lutrovih idej po Istri. O avtorju, romanu in zgodovinskem ozadju le-tega se bodo pogovarjali: prevajalka knjige Vera Troha, dr. Igor Pribac in Jasna Čebron. Pridružite se nam v ponedeljek, 21. decembra, ob 18.00 v knjigarni Beletrina.
 • Knjiga je lepo darilo Do konca meseca lahko v spletni knjigarni Beletrina 30 knjig kupite s 30 odstotnim popustom.
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic