Novice

 • S srebrnim kresnikom nagrajeni Kovačičev roman Kristalni čas spet med bralci (Ljubljana, 28. julij, 2016) Pri založbi Beletrini je izšla prenovljena izdaja Kovačičevega romana Kristalni čas (Beletrina,2016), ki je v začetku junija prejel Delovo nagrado srebni kresnik za najboljši roman zadnjih 25 let.
 • Novi prevodi in gostovanja Beletrininih avtorjev v tujini V letu 2016 bo skupaj izšlo šest novih prevodov del Beletrininih avtorjev Gorana Vojnovića, Jele Krečič, Dušana Šarotarja in Lojzeta Kovačiča.
 • Stephen Greenblatt: Kako je Shakespeare postal Shakespeare? V četrtek, 30. 6. 2016, bo v Ljubljani gostoval eden največjih poznavalcev življenja in dela Williama Shakespeara, Stephen Greenblatt, čigar delo Will in svet (Koda, 2016) je nedavno izšlo v slovenščini.
 • Kaj je resničnost? - pogovor ob izidu nove zbirke esejev Gorazda Kocijančiča Ob izidu nove zbirke esejev Gorazda Kocijančiča O nekaterih drugih. Štirje eseji o preobilju (Koda, 2016) vas vabimo na pogovor z naslovom Kaj je resničnost?, ki bo v torek, 28. junija, ob 19.00 v atriju Plečnikove hiše v Ljubljani. O resničnosti med poezijo, znanostjo in filozofijo se bodo z avtorjem knjige pogovarjali dr. Tine Hribar, dr. Borut Škodlar, dr. Vid Snoj in urednik knjige Aleš Šteger. Vabljeni!
 • Noč knjigarn v knjigarni Beletrina Vabljeni v knjigarno Beletrina na noč knjigarn, 17. 6. 2016 od 17h dalje, ko bomo ob otroški delavnici, pogovoru z dr. Vesno Vuk Godina in koncertom flamenko glasbe z Nejcem Paničem predstavljali kulturo Španije. Ob nakupu katerekoli knjige ta dan prejmete eno knjigo brezplačno. Vabljeni!
 • Vabilo: Gregor Moder - Hamlet z Lacanom Ob izidu biografije Williama Shakespearja Will in svet avtorja Stephena Greenblatta vas vabimo na drugo predavanje iz cikla predavanj o največjem dramatiku vseh časov - dr. Gregor Moder: Hamlet z Lacanom. Predavanje bo v četrtek, 16. 6., ob 19.00 v Klubu Lili Novy v Cankarjevem domu. Vabljeni!
 • 7.6.2016 je Beletrina spremenila svoj uradni naslov. Po novem smo na Kersnikovi ulici 4 v Ljubljani, v drugem nadstropju, kjer nas najdete vsak delovni dan med 8. in 16. uro. Vse poslovne partnerje naprošamo, da na uradnih dokumentih odslej navajajo naslov Kersnikova ulica 4.
 • Beletrina praznuje 20 let - praznujte z nami! Ob dvajseti obletnici ustanovitve zavoda Beletrina, nekdanje Študentske založbe, praznujte z nami v soboto, 21. maja, od 20. ure dalje na Študentskem kampusu pri Pivovarni Union (Pivovarniška ulica 6 v Ljubljani) in na 20 literarnih dogodkih po vsej Sloveniji!
 • Dogodek v spomin Rudiju Šeligi Pogovor ob ustanovitvi Fundacije Rudija Šelige in obletnici rojstva pisatelja in dramatika bo v petek, 13. maja, ob 11.00 v knjigarni in papirnici Konzorcij. Vabljeni!
 • Cikel predavanj o največjem dramatiku vseh časov Ob izidu biografije Williama Shakespearja Will in svet avtorja Stephena Greenblatta vas Beletrina vabi na prvo predavanje iz cikla predavanj o največjem dramatiku vseh časov.
 • »Vedno sem motil in vedno sem dražil«* simpozij o Thomasu Bernhardu V torek, 10. maja 2016, vas v Cankarjev dom (dvorani M3, M4) vabimo na simpozij o Thomasu Bernhardu, na katerem bodo sodelovali prof. dr. Klaus Zeyringer, dr. Jani Virk in dr. Neda Pagon. Vstop prost!
 • Izšel je novi roman Gorana Vojnovića Figa! Od 19. aprila naprodaj v spletni knjigarni Beletrina in v knjigarni Beletrina na Novem trgu 2 v Ljubljani. Od 9. maja dalje pa na voljo na vseh prodajnih mestih in spletnih knjigarnah po Sloveniji. Prva predstavitev Fige bo na Noč knjige v petek, 22. aprila, ob 19.00 v Mini teatru (Križevniška ulica, Ljubljana). Vabljeni!
 • Aprilski Družabno in družbeno v znamenju Shakespearja Vabimo vas na četrti letošnji dogodek iz serije Družabno in družbeno, ki ga prirejata Beletrina in SNG Drama: 'Will in svet' ob 400. obletnici smrti Williama Shakespearja. Pridružite se nam v sredo, 20. aprila, ob 17.00 v Drama Kavarni.
 • Cesare Pavese in njegova Umetnost življenja na Italijanskem inštitutu V četrtek, 14. aprila, ob 18.00 vas vabimo na pogovor ob izidu knjige Cesareja Paveseja Umetnost življenja. Na dogodku bodo govorili doc. dr. Robert Grošelj z Oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete v Ljubljani, dr. Maja Smotlak z Inštituta za jezikoslovne študije ZRS Univerze na Primorskem, pisatelj in fotograf Dušan Šarotar ter urednica knjige Miljana Cunta.
 • Odpoved dogodka: Družabno in družbeno o Beckettu v Drama kavarni Zaradi bolezni odpovedujemo jutrišnji dogodek iz serije Družabno in družbeno, ki ga prirejata Beletrina in SNG Drama: Samuel Becket. Več kot eden, manj kot dva*, ki bi se moral zgoditi jutri ob 17.00 v Drama kavarni. Nadomestni termin bo javljen naknadno.
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic