Novice

 • Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja Vabljeni na pogovor ob izidu knjige dr. Zmaga Šmitka Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja, ki bo v sredo, 5. oktobra, ob 18. uri v Slovenskem etnografskem muzeju (upravna stavba, 2. nadstropje, Metelkova 2, Ljubljana).
 • Beletrina išče vodjo trženja! Vaša življenjepis in motivacijsko pismo pričakujemo do torka, 11. okrobra na e-mail naslov: info@zalozba.org.
 • Evropska kartice ugodnosti za invalide Vljudno vabljeni, da se pridružite mreži organizacij Evropske kartice ugodnosti za invalide. Gre za invalidom prijazne organizacije, ki so tej veliki skupini prebivalcev Evrope (pri nas jih je uradno 170.000, v Evropski uniji pa kar 80 milijonov) pripravljene ponuditi določene popuste za svoje izdelke ali storitve. V projekt se vključujejo različne države članice EU, kar predstavlja velik potencial podjetjem in organizacijam pri pridobivanju novih strank, uporabnikov in obiskovalcev.
 • Ugledno književno nagrado »Kočićevo pero« prejme pisateljica Mojca Kumerdej Žirija v sestavi pisateljev Nikola Vukolić (predsednik), Miljenko Jergović in Mladen Vesković je soglasno odločila, da ugledno književno nagrado Kočićevo pero za poletje 2016 prejme slovenska pisateljica Mojca Kumerdej za prevod kratkih zgodb Tamna materija (Temna snov), ki so izšle pri beograjski založbi Geopoetika konec leta 2015 v prevodu Ane Ristović. Nagrado za pomembne dosežke v sodobni književnosti in za predanost Kočićevi besedi vsako leto podeljuje Sklad Petar Kočić Banja Luka – Beograd. Gre za srbsko-bosansko nagrado, ki gre prvič v roke tujemu avtorju.
 • Fundacija Rudija Šeliga vabi k prijavi na razpis za ustvarjanje v rezidenci v Ljubljani  Ljubljana, 12.september, 2016 - Fundacija Rudi Šeligo skladno s svojim programom objavlja razpis za sofinanciranje bivanja in ustvarjanja v stanovanjski rezidenci v Ljubljani.
 • Včeraj se je končal 20. festival Dnevi poezije in vina (Ljubljana, Ptuj, 29. avgust 2016) Na jubilejnih, dvajsetih Dnevih poezije in vina se je zvrstilo 63 dogodkov od tega 33 pesniških branj, na katerih je v 14 jezikih bralo 28 pesnikov iz 15 različnih držav. Na vinskem oltarju se je predstavilo 15 vinarjev.
 • S srebrnim kresnikom nagrajeni Kovačičev roman Kristalni čas spet med bralci (Ljubljana, 28. julij, 2016) Pri založbi Beletrini je izšla prenovljena izdaja Kovačičevega romana Kristalni čas (Beletrina,2016), ki je v začetku junija prejel Delovo nagrado srebni kresnik za najboljši roman zadnjih 25 let.
 • Novi prevodi in gostovanja Beletrininih avtorjev v tujini V letu 2016 bo skupaj izšlo šest novih prevodov del Beletrininih avtorjev Gorana Vojnovića, Jele Krečič, Dušana Šarotarja in Lojzeta Kovačiča.
 • Stephen Greenblatt: Kako je Shakespeare postal Shakespeare? V četrtek, 30. 6. 2016, bo v Ljubljani gostoval eden največjih poznavalcev življenja in dela Williama Shakespeara, Stephen Greenblatt, čigar delo Will in svet (Koda, 2016) je nedavno izšlo v slovenščini.
 • Kaj je resničnost? - pogovor ob izidu nove zbirke esejev Gorazda Kocijančiča Ob izidu nove zbirke esejev Gorazda Kocijančiča O nekaterih drugih. Štirje eseji o preobilju (Koda, 2016) vas vabimo na pogovor z naslovom Kaj je resničnost?, ki bo v torek, 28. junija, ob 19.00 v atriju Plečnikove hiše v Ljubljani. O resničnosti med poezijo, znanostjo in filozofijo se bodo z avtorjem knjige pogovarjali dr. Tine Hribar, dr. Borut Škodlar, dr. Vid Snoj in urednik knjige Aleš Šteger. Vabljeni!
 • Noč knjigarn v knjigarni Beletrina Vabljeni v knjigarno Beletrina na noč knjigarn, 17. 6. 2016 od 17h dalje, ko bomo ob otroški delavnici, pogovoru z dr. Vesno Vuk Godina in koncertom flamenko glasbe z Nejcem Paničem predstavljali kulturo Španije. Ob nakupu katerekoli knjige ta dan prejmete eno knjigo brezplačno. Vabljeni!
 • Vabilo: Gregor Moder - Hamlet z Lacanom Ob izidu biografije Williama Shakespearja Will in svet avtorja Stephena Greenblatta vas vabimo na drugo predavanje iz cikla predavanj o največjem dramatiku vseh časov - dr. Gregor Moder: Hamlet z Lacanom. Predavanje bo v četrtek, 16. 6., ob 19.00 v Klubu Lili Novy v Cankarjevem domu. Vabljeni!
 • 7.6.2016 je Beletrina spremenila svoj uradni naslov. Po novem smo na Kersnikovi ulici 4 v Ljubljani, v drugem nadstropju, kjer nas najdete vsak delovni dan med 8. in 16. uro. Vse poslovne partnerje naprošamo, da na uradnih dokumentih odslej navajajo naslov Kersnikova ulica 4.
 • Beletrina praznuje 20 let - praznujte z nami! Ob dvajseti obletnici ustanovitve zavoda Beletrina, nekdanje Študentske založbe, praznujte z nami v soboto, 21. maja, od 20. ure dalje na Študentskem kampusu pri Pivovarni Union (Pivovarniška ulica 6 v Ljubljani) in na 20 literarnih dogodkih po vsej Sloveniji!
 • Dogodek v spomin Rudiju Šeligi Pogovor ob ustanovitvi Fundacije Rudija Šelige in obletnici rojstva pisatelja in dramatika bo v petek, 13. maja, ob 11.00 v knjigarni in papirnici Konzorcij. Vabljeni!
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic