Novice

 • Vse do 15. avgusta lahko v Knjigarni Beletrina na Novem trgu 2 izbirate med Beletrininimi poletnimi zvezdami: osem izbranih knjig, ki bodo odlični sopotniki na vaših poletnih potepanjih, je na voljo po 30% ugodnejši ceni.
 • Simpozij o Maxu Frischu Ob stoletnici rojstva švicarskega pisatelja Maxa Frischa pri Študentski založbi pripravljamo mednarodni simpozij o njegovem ustvarjanju: v torek, 17. maja, v dvoranah E1 in 2 v Cankarjevem domu, od 13. ure dalje. Vabljeni, vstop je prost!
 • Štipendija Ustanove Tarasa Kermaunerja USTANOVA TARASA KERMAUNERJA v skladu z Aktom o ustanovitvi iz dne 15. 10. 2008 objavlja JAVNI RAZPIS ZA PODELITEV ŠTIPENDIJE USTANOVE TARASA KERMAUNERJA
 • Chico Buarque na festivalu Obrazi Brazilije v Cankarjevem domu V okviru festivala oddaljene kulture Obraz Brazilije bo v sredo, 30. marca, ob 19. uri, predstavljen roman brazilskega pisatelja Chica Buarqueja de Hollande z naslovom Budimpešta. Ker je Chico Buarque tudi znan skladatelj in interpret, bo večer tudi glasbeno obarvan.
 • Nikolaj V. Gogolj na Besedni postaji Študentska založba v sodelovanju s Knjigarno Filozofske fakultete prireja pogovor o Nikolaju V. Gogolju in njegovem delu Izginulo pismo. Mrtve duše 2. del in izbor kratke proze. Na Besedni postaji v četrtek, 24. marca 2011, ob 18. uri. O Gogoljevi knjigi se bodo pogovarjali dr. Miha Javornik in dr. Blaž Podlesnik, ki sta prispevala spremno besedo, ter Borut Kraševec, ki je knjigo prevedel. Pogovor bo moderiral Toni Cahunek.
 • Okrogla miza o Luigiju Pirandellu Študentska založba v sodelovanju z Italijanskim inštitutom za kulturo v Sloveniji prireja okroglo mizo ob izidu knjige: Mož s kovčkom – izbor novel Luigija Pirandella. Okrogla miza bo potekala danes, v torek, 22. marca 2011, ob 18. uri, na Italijanskem inštitutu, Breg 12 v Ljubljani. Gostje okrogle mize bodo: prevajalka novel in avtorica spremne besede Tea Štoka, prevajalec, esejist in dramaturg Srečko Fišer ter literarni zgodovinar, dramaturg in jezikoslovec dr. Krištof Jacek Kozak. Okroglo mizo bo povezoval pesnik, prevajalec in literarni kritik dr. Marcelo Potocco.
 • Mednarodni simpozij: Novi pogledi na ustvarjanje Nikolaja V. Gogolja Ob izidu knjige Izginulo pismo, izbora Gogoljeve kratke proze ter prevoda drugega dela Mrtvih duš v slovenščino želimo na novo osvetliti Gogoljev opus in ponuditi nekaj novih, drugačnih, svežih pogledov tako na njegovo prozo kot dramatiko in življenje njegovega dela v gledališču ter na njegov vpliv na sodobno kulturo.
 • Zmagovalec letošnjih proznih mnogobojev je Janez Grm V ljubljanski kavarni SEM se je včeraj odvilo finale Proznih mnogobojev, na katerem smo izbirali najboljšo kratko zgodbo. Predstavilo se je 14 avtorjev, ki so si finale priborili na enem od petih predizborov. Ti so potekali v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novem mestu in Celju.
 • Avtor mednarodne uspešnice INŽENIRJI DUŠE prihaja v Slovenijo 16. februarja 2011 bo Ljubljano obiskal nizozemski novinar in pisatelj Frank Westerman, avtor mednarodne uspešnice Inženirji duše, ki je pravkar izšla v zbirki Koda Študentske založbe. Pogovor bo vodil publicist Bernard Nežmah.
 • Emil Filipčič nagrajenec Prešernovega sklada Čestitamo našemu avtorju, Emilu Filipčiču, za nagrado Prešernovega sklada za leto 2011, ki jo je prejel za roman Problemi (Beletrina 2009).
 • Časopisna hiša Večer je tudi letos razglasila Bob leta. Za najboljšo izjavo leta, ki je bila lani objavljena v Večeru, so bralci časnika izbrali tisto, ki jo je izrekel Ciril Ribičič.
 • Beletrinin kviz

  28.1.2011
  Beletrinin kviz Na Beletrinini facebook strani je v januarju potekal prvi Beletrinin nagradni kviz. Štiri tedne smo vam dajali namige o knjigi, vi pa ste ugibali, o kateri knjigi govorimo.
 • RECENZETSKI IZVODI

  12.1.2011
  SPOROČILO NOVINARJEM: dvigovanje recenzentskih naslovov knjig odslej v knjigarni Beletrina.
 • PROGRAM ŠTUDENTSKE ZALOŽBE 2011
< 1..1112131415161718192021
Arhiv novic