Novice

 • Golobice sprave

  19.12.2016
  Golobice sprave Ob izidu romana finske pisateljice Sofi Oksanen z naslovom Ko golobice izginejo vabljeni na pogovor v knjigarno Beletrina: v sredo, 21. 12. 2016 ob 18.00. Pogovarjali se bodo zgodovinar dr. Božo Repe, teolog in urednik Peter Kovačič Peršin ter Manca G. Renko.
 • Vabilo na Beletrinino novoletno zabavo V četrtek, 22. decembra, vas ob 20.00 najprej vabimo v kavarno Slamič, kjer boste na prvem, uradnem delu slišali pet najboljših kratkih zgodb leta 2016 po izboru AirBeletrine, nadaljevali pa bomo z neuradnim delom čez cesto, na Kersnikovi 4, v prostorih založbe Beletrina.
 • Podprite Beletrino s svojo dohodnino Hvala ker ste bili še eno leto z nami. Brali ste Beletrinine knjige, spremljali ste AirBeletrino, obiskovali ste dogodke na Fabuli in Dnevih poezije in vina ter z nami razpravljali o književnosti, umetnosti, kulturi in življenju.
 • Literarno potovanje z Beletrino in W. G. Sebaldom Ob izidu prevoda njegove knjige Saturnovi prstani (Beletrina, 2016). Pridružite se nam v torek, 13. decembra, ob 17.00 v Drama Kavarni. O avtorju in njegovem delu se bodo pogovarjali prevajalec Štefan Vevar, član ansambla SNG Drama Brane Grubar ter urednica in kritičarka Manca G. Renko. Vstopnice za pogovor dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za člane Drama Kluba so brezplačne).
 • Žalostna Belgija, duhoviti pisatelj V torek, 6. decembra, ob 18.00, v knjigarni Beletrina (Novi trg 2 v Ljubljani). Pogovor o romanu Žalost Belgije flamskega avtorja Huga Clausa.
 • 9 knjig letošnjega leta, ki jih morate prebrati V četrtek, 8. decembra, ob 18.00 bomo v knjigarni Beletrina s tremi kritiki mlajše generacije, Ano Geršak, Aljošo Harlamovom in Laro Paukovič, razpravljali o tem, katere letos izšle knjige morate nujno prebrati, če ste strasten bralec/bralka (in če boste v decembru obiskovali novoletne zabave ter želeli narediti vtis na sogovornike). Čakajo nas trije domači in trije prevodni naslovi iz vrst leposlovja ter tri knjige z žanrskim predznakom.
 • Dušan Šarotar na gostovanju v Mehiki Pisatelj in pesnik Dušan Šarotar se konec novembra in začetek decembra mudi na gostovanju v Mehiki, kjer predstavlja španski izid svojega romana Panorama (Založba Arlequin, prevod: Maria Florencia Ferre).
 • Nagradna igra časnika Delo in založbe Beletrina Delo in Beletrina sta z mislimi na vas oblikovala nabor dvajsetih privlačnih knjižnih izdaj, s katerimi Beletrina zaznamuje dvajsetletnico svojega delovanja. Dvajsetim bralcem Dela, ki bodo pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bomo podelili eno knjigo s seznama:
 • Beletrinina akcija v knjigarni Beletrina Zakaj bi prebrali samo eno, če lahko dve? V knjigarni Beletrina si lahko do konca decembra ob nakupu ene izmed 20 aktualnih knjig iz zbirk Beletrina in Koda brezplačno izberete še eno izmed 20 uspešnic starejših letnikov.
 • Milan Dekleva na novembrskem literarnem potovanju v Drama Kavarni Vabimo vas na novembrsko literarno potovanje z Beletrino in Milanom Deklevo ob izidu njegove nove pesniške zbirke In Darwinu zadrhti roka. Pridružite se nam v ponedeljek, 21. novembra, ob 18.00 v Drama Kavarni. Avtorja, ki je letos praznoval okrogli jubilej, bo na literarnem potovanju predstavila pesnica, publicistka in urednica Tina Kozin. Pesmi iz knjige bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana, Brane Grubar. Literarno potovanje z Beletrino bo tokrat podprto z glasbo, saj se bo Milan Dekleva predstavil tudi kot glasbenik na klavirju.
 • Patrick Modiano – znani neznani Nobelovec V torek, 15. novembra, ob 18.00 vas ponovno vabimo v knjigarno Beletrina na pogovor o sodobnem francoskem klasiku Patricku Modianoju. V pogovoru sodelujejo dr. Nadja Dobnik, Jaroslav Skrušny in dr. Katarina Marinčič. Vabljeni!
 • Pesniška turneja v Belgiji in na Nizozemskem ter individualna gostovanja Beletrininih avtorjev v tujini do konca leta Slovenski pesniki te dni gostujejo na Nizozemskem in v Belgiji. Dvodnevni prevajalski delavnici, ki bo potekala 8. in 9. novembra v Poëziecentrumu v Gentu, bosta sledili pesniški branji: najprej 9. novembra ob 20.00 v Poëziecentrumu in nato 10. novembra ob 17.00 v Knjigarni Pegasus v Amsterdamu. Sodelovali bodo: Hester Knibbe in Jan Baeke z Nizozemske, Maud Vanhauwaert in Geert van Istendael iz Belgije ter Veronika Dintinjana, Ana Pepelnik, Milan Dekleva in Marjan Strojan iz Slovenije.
 • Jesenski dogodki v knjigarni Beletrina V knjigarni Beletrina se začenja jesenski cikel dogodkov, posvečen Beletrininemu prevodnemu programu. Prva pogovora bosta v torek, 8.11. o Marguerite Yourcenar in njeni trilogiji Labirint sveta, ter v četrtek, 10.11. o Hanifu Kureishiju in njegovem novem romanu Zadnja beseda. Oba dogodka se začenjata ob 18.00. Vabljeni!
 • Knjiga, na pomoč!

  26.10.2016
  Knjiga, na pomoč! Kako nas lahko pogovor o knjigi pripelje do razmišljanj o družbeni neenakosti in boju za osebno svobodo? Pogovarjali se bomo o medetičnem in medosebnem nasilju ter delili svoje poglede in izkušnje o načinih, kako se znajti v situacijah, ki nam kradejo svobodno voljo.
 • Dogodki ob izidu knjige Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja Ob izidu knjige dr. Zmaga Šmitka Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja, vas vabimo v skrivnostni svet mandal in na dogodke po Sloveniji, na katerih jih bomo razkrivali.
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic