Novice

 • Dušan Šarotar na gostovanju v Mehiki Pisatelj in pesnik Dušan Šarotar se konec novembra in začetek decembra mudi na gostovanju v Mehiki, kjer predstavlja španski izid svojega romana Panorama (Založba Arlequin, prevod: Maria Florencia Ferre).
 • Nagradna igra časnika Delo in založbe Beletrina Delo in Beletrina sta z mislimi na vas oblikovala nabor dvajsetih privlačnih knjižnih izdaj, s katerimi Beletrina zaznamuje dvajsetletnico svojega delovanja. Dvajsetim bralcem Dela, ki bodo pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bomo podelili eno knjigo s seznama:
 • Beletrinina akcija v knjigarni Beletrina Zakaj bi prebrali samo eno, če lahko dve? V knjigarni Beletrina si lahko do konca decembra ob nakupu ene izmed 20 aktualnih knjig iz zbirk Beletrina in Koda brezplačno izberete še eno izmed 20 uspešnic starejših letnikov.
 • Milan Dekleva na novembrskem literarnem potovanju v Drama Kavarni Vabimo vas na novembrsko literarno potovanje z Beletrino in Milanom Deklevo ob izidu njegove nove pesniške zbirke In Darwinu zadrhti roka. Pridružite se nam v ponedeljek, 21. novembra, ob 18.00 v Drama Kavarni. Avtorja, ki je letos praznoval okrogli jubilej, bo na literarnem potovanju predstavila pesnica, publicistka in urednica Tina Kozin. Pesmi iz knjige bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana, Brane Grubar. Literarno potovanje z Beletrino bo tokrat podprto z glasbo, saj se bo Milan Dekleva predstavil tudi kot glasbenik na klavirju.
 • Patrick Modiano – znani neznani Nobelovec V torek, 15. novembra, ob 18.00 vas ponovno vabimo v knjigarno Beletrina na pogovor o sodobnem francoskem klasiku Patricku Modianoju. V pogovoru sodelujejo dr. Nadja Dobnik, Jaroslav Skrušny in dr. Katarina Marinčič. Vabljeni!
 • Pesniška turneja v Belgiji in na Nizozemskem ter individualna gostovanja Beletrininih avtorjev v tujini do konca leta Slovenski pesniki te dni gostujejo na Nizozemskem in v Belgiji. Dvodnevni prevajalski delavnici, ki bo potekala 8. in 9. novembra v Poëziecentrumu v Gentu, bosta sledili pesniški branji: najprej 9. novembra ob 20.00 v Poëziecentrumu in nato 10. novembra ob 17.00 v Knjigarni Pegasus v Amsterdamu. Sodelovali bodo: Hester Knibbe in Jan Baeke z Nizozemske, Maud Vanhauwaert in Geert van Istendael iz Belgije ter Veronika Dintinjana, Ana Pepelnik, Milan Dekleva in Marjan Strojan iz Slovenije.
 • Jesenski dogodki v knjigarni Beletrina V knjigarni Beletrina se začenja jesenski cikel dogodkov, posvečen Beletrininemu prevodnemu programu. Prva pogovora bosta v torek, 8.11. o Marguerite Yourcenar in njeni trilogiji Labirint sveta, ter v četrtek, 10.11. o Hanifu Kureishiju in njegovem novem romanu Zadnja beseda. Oba dogodka se začenjata ob 18.00. Vabljeni!
 • Knjiga, na pomoč!

  26.10.2016
  Knjiga, na pomoč! Kako nas lahko pogovor o knjigi pripelje do razmišljanj o družbeni neenakosti in boju za osebno svobodo? Pogovarjali se bomo o medetičnem in medosebnem nasilju ter delili svoje poglede in izkušnje o načinih, kako se znajti v situacijah, ki nam kradejo svobodno voljo.
 • Dogodki ob izidu knjige Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja Ob izidu knjige dr. Zmaga Šmitka Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja, vas vabimo v skrivnostni svet mandal in na dogodke po Sloveniji, na katerih jih bomo razkrivali.
 • Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja Vabljeni na pogovor ob izidu knjige dr. Zmaga Šmitka Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja, ki bo v sredo, 5. oktobra, ob 18. uri v Slovenskem etnografskem muzeju (upravna stavba, 2. nadstropje, Metelkova 2, Ljubljana).
 • Beletrina išče vodjo trženja! Vaša življenjepis in motivacijsko pismo pričakujemo do torka, 11. okrobra na e-mail naslov: info@zalozba.org.
 • Evropska kartice ugodnosti za invalide Vljudno vabljeni, da se pridružite mreži organizacij Evropske kartice ugodnosti za invalide. Gre za invalidom prijazne organizacije, ki so tej veliki skupini prebivalcev Evrope (pri nas jih je uradno 170.000, v Evropski uniji pa kar 80 milijonov) pripravljene ponuditi določene popuste za svoje izdelke ali storitve. V projekt se vključujejo različne države članice EU, kar predstavlja velik potencial podjetjem in organizacijam pri pridobivanju novih strank, uporabnikov in obiskovalcev.
 • Ugledno književno nagrado »Kočićevo pero« prejme pisateljica Mojca Kumerdej Žirija v sestavi pisateljev Nikola Vukolić (predsednik), Miljenko Jergović in Mladen Vesković je soglasno odločila, da ugledno književno nagrado Kočićevo pero za poletje 2016 prejme slovenska pisateljica Mojca Kumerdej za prevod kratkih zgodb Tamna materija (Temna snov), ki so izšle pri beograjski založbi Geopoetika konec leta 2015 v prevodu Ane Ristović. Nagrado za pomembne dosežke v sodobni književnosti in za predanost Kočićevi besedi vsako leto podeljuje Sklad Petar Kočić Banja Luka – Beograd. Gre za srbsko-bosansko nagrado, ki gre prvič v roke tujemu avtorju.
 • Fundacija Rudija Šeliga vabi k prijavi na razpis za ustvarjanje v rezidenci v Ljubljani  Ljubljana, 12.september, 2016 - Fundacija Rudi Šeligo skladno s svojim programom objavlja razpis za sofinanciranje bivanja in ustvarjanja v stanovanjski rezidenci v Ljubljani.
 • Včeraj se je končal 20. festival Dnevi poezije in vina (Ljubljana, Ptuj, 29. avgust 2016) Na jubilejnih, dvajsetih Dnevih poezije in vina se je zvrstilo 63 dogodkov od tega 33 pesniških branj, na katerih je v 14 jezikih bralo 28 pesnikov iz 15 različnih držav. Na vinskem oltarju se je predstavilo 15 vinarjev.
< 123456789101112..21 >
Arhiv novic