Novice

 • Pogovor ob izidu pesniške zbirke Tvoj nakupovalni voziček O problemih sodobnega potrošništva in o tem, kako jih je mogoče ubesediti skozi poezijo, se bo z avtorjem Davidom Bedračem pogovarjala Petra Koršič. Pogovor bo v torek, 10. junija, ob 19. uri v knjigarni Beletrina (Novi trg 2, Ljubljana).
 • O dogajanju leta 1964 in danes, o vzporednicah in razlikah bodo govorili Niko Grafenauer, Dušan Jovanović, prof. dr. Janko Kos, mag. Franci Pivec in Veno Taufer. Pogovor bo vodil urednik Mitja Čander. V petek, 23. maja 2014, ob 18.00 v Atriju ZRC (Novi trg, Ljubljana).
 • Razstava risb Svetlane Makarovič Vabimo vas na otvoritev razstave risb Svetlane Makarovič ob izidu pesniške zbirke Zeliščarka (Beletrina, 2014), knjige, v kateri so zbrane rastline, ki grenijo, pečejo ali zbodejo, zeli, ki so rasle iz Svetlanine poezije vse od njenih začetkov in ki jih je avtorica v novi izdaji pospremila s petindvajsetimi tematskimi risbami.
 • Gostovanje Gorana Vojnovića na Poljskem Prihodnji teden bo Goran Vojnović obiskal tri lektorate slovenskega jezika na Poljskem: v Krakovu 20. 5., Katovicah 21. 5. in v Varšavi 22. 5. Poljskim bralcem je sicer na voljo poljski prevod Goranovega prvenca Čefurji raus!, po katerem je leta 2013 nastal tudi celovečerni film v avtorjevi režiji.
 • Predstavitev knjige Franceta Forstneriča na Ptuju V torek, 13. maja 2014, ob 19. uri, bo v leposlovni dvorani ptujske knjižnice pogovor z Marijanom Krambergerjem in Melito Forstnerič Hajnšek, ki ga bo vodila Simona Kopinšek. Gostje bodo predstavili posthumno izdano prozo in poezijo Franceta Forstneriča z naslovom Vem, da sem bil v Ljubstavi.
 • Zelje in spolnost - pogovor ob knjigi dr. Svetlane Slapšak V četrtek, 8. maja, ob 20. uri vas vabimo v ljubljanski Mini teater na pogovor z dr. Svetlano Slapšak ob izidu njene nove knjige Zelje in spolnost: iz zgodovinske antropologije hrane. Z avtorico se bo pogovarjal dr. Jernej Mlekuž. Po pogovoru prijazno vabljeni tudi na kozarec vina in zeljni prigrizek.
 • Predstavitev romana Biljard v Dobrayu in večer spomina 24. 4. 2014 mineva 70 let od deportacije prekmurskih Judov v nacistična taborišča leta 1944. Ob tej priložnosti Judovski kulturni center in založba Beletrina prirejata spominski večer v ljubljanskem Mini teatru na Križevniški ulici 1.
 • Noč knjige 2014

  15.4.2014
  Noč knjige 2014 Založba Beletrina bo na Noči knjige, ki se bo na letošnji svetovni dan knjige, 23. aprila, v Sloveniji zgodila prvič, sodelovala z dogodkom v knjigarni Beletrina. Dr. Lado Kralj bo ob 19.00, uro po slovesni otvoritvi Noči knjige v NUK, v knjigarni Beletrina predstavil svoj novi roman 'Če delaš omleto'.
 • Družabno in družbeno v SNG Drama: pogovor z Milanom Jesihom V sklopu dogodkov Družabno in družbeno SNG Drama Ljubljana bo v četrtek, 17. aprila, ob 17.00 v foyerju velikega odra SNG Drama pogovor in branje z Milanom Jesihom ob izidu njegove nove pesniške zbirke Lahkoda (Beletrina, 2013).
 • Nov sobotni delovni čas knjigarne Beletrina Knjigarna Beletrina na Novem trgu 2 v Ljubljani bo od 1. aprila 2014 dalje ob sobotah odprta med 12.00 in 16.00. Vabljeni!
 • Imate vprašanje za Michela Houellebecqa? Kontroverzni francoski pisatelj, ki je s svojim drugim romanom Osnovni delci (1998), dodobra razburil francoske kritiške in bralne javnosti, v Slovenijo prihaja 27. marca na povabilo nedavno zaključenega festivala Literature sveta - Fabula 2014.
 • V pričakovanju obiska pisatelja M.Houellebecqa se je je zaključil festival FABULA V Ljubljani je med 26. februarjem in 8. marcem že enajsto leto zapored potekal eden največjih literarnih dogodkov pri nas – mednarodni festival Literature sveta – Fabula 2014. Osrednji festivalski dogodki so bili tudi letos literarni večeri z uglednimi avtorji z vsega sveta in iz Slovenije.
 • Pogovor ob 110. obletnici rojstva Srečka Kosovela V sklopu dogodkov Družabno in družbeno SNG Drama Ljubljana bo v torek, 18. marca, ob 17.00 v foyerju velikega odra SNG Drama pogovor z dr. Janezom Vrečkom in Aljošo Harlamovom ob 110. obletnici rojstva Srečka Kosovela.
 • Michel Houellebecq prihaja v Ljubljano Francoski pisatelj in pesnik Michel Houellebecq prihaja v Ljubljano v okviru festivala Literature sveta - Fabula 2014. V Kinu Šiška bo nastopil po izteku uradnega dela festivala, v četrtek, 27. marca, ob 20. uri. Vstopnice so že v prodaji.
 • Fabula pred Fabulo prinaša tri literarne večere Že pred začetkom festivala Fabula bomo s serijo literarnih večerov po vsej Sloveniji aktivno napovedovali festivalsko dogajanje. K sodelovanju smo pritegnili tri slovenske knjižnice in knjigarne, v katerih bodo izbrani slovenski avtorji predstavili svoje najnovejše knjige.
< 1..678910111213141516..21 >
Arhiv novic