Novice

 • Beletrinina literarna šola 2014: proza Beletrina, zavod za založniško dejavnost, v letošnjem letu prvič predstavlja literarno delavnico, kjer udeleženci prek pisanja zgodb spoznavajo sami sebe, svoje travme in strahove, ki jih lahko na drugačen način izrazijo in popeljejo v svet domišljije. Vodila jo bo mentorica Gabriela Babnik.
 • Svoboda na bazarju

  7.10.2014
  Svoboda na bazarju Beletrinin bazar se po poletnem premoru vrača z novimi zgodbami in odličnimi knjigami. Ljubitelji dobrega branja bodite zato vsak torek še posebej pozorni, saj bomo na bazar postavili dve knjigi po posebno ugodni ceni. Jesen začenjamo z dvema velikima romanoma iskanja svobode. Komedijo človeškega tkiva velikega slovenskega pisatelja Vitomila Zupana in borca za svobodo v vseh njenih razsežnostih ta teden prejmete z brezplačno poštnino. Zupanovi knjigi smo ob bok postavili veliki ameriški roman razvpitega pisca Jonathana Franzena s preprostim naslovom Svoboda, ki ga ta teden dobite s posebnim 15% popustom za zgolj 30,60 €. Paket obeh knjig pa je na tokratnem Beletrininem bazarju na voljo s posebnim 10% popustom za le 63,90 €. Ob prvi jesenski ponudbi pa še posebna akcija: izmed vseh kupcev ene od naštetih knjig v prihodnjem tednu bomo izžrebali enega dobitnika, ki bo prejel bon za nakup knjig v Beletrinini knjigarni v višini 30,00 €!
 • ODZIV ZALOŽBE BELETRINA na sporočilo za javnost Islamske skupnosti v Sloveniji Pri založbi Beletrina je nedavno izšel prvi slovenski prevod Korana iz arabskega izvirnika, ki je delo slovenskega prevajalskega para Margit P. Alhady in Mohsena Alhadyja. Pred časom je Islamska skupnost v Republiki Sloveniji na svoji spletni strani objavila sporočilo za javnost. Založba razume neprijeten položaj, v katerem se že vse od začetka projekta nahaja Islamska skupnost, in obenem obžaluje, da kljub vloženemu delu na koncu ni prišlo do skupne realizacije projekta.
 • David Bedrač v Vetrinjskem dvoru V četrtek, 9. oktobra, ob 18.00 bo gost četrtkovih literarnic v Vetrinjskem dvoru v Mariboru David Bedrač, ki bo predstavil svojo pesniško zbirko Tvoj nakupovalni voziček. Pogovor z njim bo vodila Simona Kopinšek.
 • Beletrinina literarna šola 2014: poezija Letošnja literarna šola bo potekala v novembru in decembru pod mentorstvom pesnika Davida Bedrača. Program bo temeljil predvsem na usmerjanju pri pisanju, svetovanju, analizi in diskusiji mentorja z udeleženci programa. Vabljeni k vpisu na info@zalozba.org!
 • Septembrski Družabno&družbeno v znamenju 1. svetovne vojne Ob 100. obletnici zacetka 1. svetovne vojne in ponatisu romana Prežihovega Voranca Doberdob bo v Kavarni SNG Drama v četrtek, 25. septembra, ob 17.00 potekal pogovor z ddr. Igorjem Grdino, ki ga bo vodil Aljoša Harlamov. Odlomke iz romana bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana Jernej Šugman.
 • Predstavitev slovenskega prevoda Korana V sredo, 24. 9., ob 18. uri se bo v knjigarni Konzorcij v Ljubljani zgodila prva predstavitev slovenskega prevoda Korana, ki je nedavno izšel pri založbi Beletrina. V pogovoru bodo sodelovali prevajalca Mohsen Alhady in Margit P. Alhady, sodelavec pri projektu izdaje Korana iz arabskega izvirnika Drago Bajt ter moderator dr. Primož Šterbenc.
 • SLOVENSKE KNJIGE: KLJUČ DO USPEHA V TUJINI - še nekaj prostih mest! SLOVENSKE KNJIGE: KLJUČ DO USPEHA V TUJINI Kako je mogoč učinkovit preboj na tuje knjižne trge in kako se tega lotiti? Kako na specifičnem in malem knjižnem trgu izluščiti avtorje in knjige, ki jih je vredno tržiti v tujino? Katere tuje trge izbrati in kako pristopiti? To so vprašanja, na katera bodo v predavanjih skušali odgovoriti trije predavatelji, Noah Charney, Bence Sárközy in Aleksandar Grujičić, delno na primerih anglosaksonskega, madžarskega in francoskega knjižnega trga in delno s splošnimi vtisi in napotki iz rokavov dolgoletnih in prekaljenih založniških mačkov.
 • Začenjajo se 18. Dnevi poezije in vina V sredo, 27. avgusta, se na Ptuju začenjajo 18. Dnevi poezije in vina. Do vključno sobote, 30. avgusta, se bo zvrstilo skoraj 60 dogodkov v dvanajstih mestih: Čakovcu, Kogu, Krškem, Ljubljani, Mariboru, Ormožu, Potrni, Ptuju, Slovenj Gradcu, Varaždinu, Veličanah in Volčah. Preddogodki bodo na sporedu že od nedelje, 24. avgusta, dalje. Več na www.stihoteka.com.
 • »Počitniški selfie s knjigo« – Beletrinin poletni foto natečaj Poletni oddih je idealen čas za dobro knjigo. Topel poletni večer je idealen za dober selfie. Beletrinin poletni foto natečaj pa je idealen trenutek za dober selfie s knjigo. In če vaš selfie ne bo zgolj dober, ampak najboljši, vam bomo podarili nov eleganten e-bralnik Boox Afterglow s tremi e-knjigami založbe Beletrina po vaši izbiri.
 • POLETNO BRANJE - ROMAN V NADALJEVANJIH Roman priljubljenega pisatelja Ferija Lainščka Strah za metulje v nevihti, lahko to poletje berete kot podlistek na Facebooku.
 • Kako je mogoč učinkovit preboj na tuje knjižne trge in kako se tega lotiti? To je vprašanje, na katerega bodo v predavanjih skušali odgovoriti trije predavatelji na primeru prikaza anglosaksonskega, madžarskega in francoskega knjižnega trga, Predavanja bodo potekala v petek, 5. septembra 2014, med 10. in 14. uro v dvoranah M3, 4 Cankarjevega doma.
 • Vabilo: pogovor o delu Lojzeta Kovačiča in romanu Otroške stvari Pridružite se nam v ponedeljek, 16. junija, ob 18.00 v Mali drami. Roman Otroške stvari bo predstavil dr. Gašper Troha, krajše predavanje o avtorjevem življenju in delu, s poudarkom na mladinskem opusu, pa bo imela prof. dr. Milena Mileva Blažič. Odlomke iz romana bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana Alojz Svete. Pogovor, ki ga SNG Drama Ljubljana in založba Beletrina prirejata v sklopu cikla Družabno in družbeno, bo vodila Manca G. Renko.
 • Vabilo na zaključni seminar VABIMO VAS NA ZAKLJUČNI SEMINAR O FIZIČNI, SPLETNI IN KOMUNIKACIJSKI DOSTOPNOSTI V KULTURI ZA OSEBE Z RAZLIČNIMI OVIRANOSTMI. KDAJ IN KJE: 12. JUNIJA, 11.00–14.00, V KINU ŠIŠKA. PRIJAVE zbiramo do 10. junija na elektronskem naslovu info@zalozba.org.
 • Razširimo obzorja kulturnega – Invalidi in pripadniki različnih narodov: spodbujevalci razvoja kulture Projekt Razširimo obzorja kulturnega je namenjen izobraževanju in usposabljanju pripadnikov ranljivih skupin na področju kulturnega menedžmenta, s poudarkom na fizični dostopnosti objektov, komunikacijski in informacijski dostopnosti ter dostopnosti spletnih strani za osebe z različnimi oviranostmi. Ta področja družbene sfere morajo biti urejena in ustrezno prilagojena vsem posameznikom za samostojno in svobodno vključevanje v družbeno življenje.
< 1..56789101112131415..21 >
Arhiv novic