Novice

 • Pesniška turneja v Kanadi, Drago Jančar v Montrealu in druga mednarodna gostovanja Beletrininih avtorjev spomladi 2017 Beletrina med 25. aprilom in 1. majem organizira pesniško turnejo štirih slovenskih pesnikov v treh kanadskih mestih, Torontu, Ottawi in Montrealu. Na turneji bodo sodelovali Miljana Cunta, Stanka Hrastelj, Gorazd Kocijančič in Aleš Šteger.
 • Pri Beletrini je izšel novi roman Draga Jančarja 'In ljubezen tudi' Avtor bo aprila roman predstavil v Mariboru in Ljubljani. V Mariboru bo nastopil v četrtek, 20. aprila, ob 19. uri v Lutkovnem gledališču Maribor. Pogovor bo povezovala Zora A. Jurič. V petek, 21. aprila, se bo v Narodni in univerzitetni knjižnici o knjigi pogovarjal z direktorjem Beletrine Mitjo Čandrom, z začetkom ob 19. uri.
 • Predavanje dr. Janeza Kresala ob izidu monografije o Edu Mihevcu Vabimo vas na predavanje prof. dr. Janeza Kresala ob izidu monografije Edo Mihevc: Izbrana dela, ki bo v torek, 18. aprila, ob 17.00 v sejni sobi Pretorske palače v Kopru. Vstop prost!
 • Predstavitev knjige Ane Pogačnik Zemlja nas ljubi V soboto, 1. aprila, vas ob 10.00 vabimo v Galerijo Equrna na predstavitev knjige Ane Pogačnik z naslovom Zemlja nas ljubi. Z avtorico se bo pogovarjala Tina Košir.
 • Pogovor ob izidu monografije o Edu Mihevcu Vabimo vas na pogovor ob izidu monografije Edo Mihevc: Izbrana dela, ki bo v četrtek, 23. marca, ob 19.00 v Velikem stolpu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (Pot na Fužine 2, Ljubljana). V pogovoru bodo sodelovali urednik monografije prof. dr. Janez Kresal, direktor MAO Matevž Čelik in moderatorka pogovora Polona Balantič.
 • Slovenska pesnica Maja Vidmar skupaj z 10 evropskimi pesniki ob svetovnem dnevu poezije Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu ob mednarodnem dnevu poezije 21. marca v okviru rimske sekcije mreže kulturnih inštitutov EU (EUNIC) prireja pesniško branje v počastitev evropskih sodobnih poetik in jezikov. Slovenske barve bo letos zastopala pesnica Maja Vidmar. Pesniški večer, na katerem bo enajst pesnikov iz različnih evropskih držav v izvirnem jeziku bralo svoje poezije, bo enkratna priložnost podrobneje spoznati sodobno evropsko pesniško ustvarjanje.
 • Predavanje dr. Janeza Kresala ob izidu monografije o Edu Mihevcu Vabimo vas na predavanje prof. dr. Janeza Kresala ob izidu monografije: Edo Mihevc, Izbrana dela, ki bo v sredo, 1. marca, ob 10.00, v Fabianijevi predavalnici Fakultete za arhitekturo v Ljubljani.
 • Predstavitev knjige Vesolje človeškega telesa Marka Pogačnika Vabimo vas na predstavitev knjige Marka Pogačnika Vesolje človeškega telesa, ki je pravkar izšla pri Beletrini. Predstavitev bo v četrtek, 16. februarja, ob 19. uri v galeriji Equrna na Gregorčičevi ulici 3 v Ljubljani. Pogovor o knjigi bo povezovala Tina Košir.
 • Literarno potovanje z Beletrino in Alojzom Ihanom Ob izidu nove zbirke esejev dr. Alojza Ihana z naslovom Čas nesmrtnosti (Koda, 2016) se bo avtor v okviru januarskega literarnega potovanja z Beletrino v Drama kavarni pogovarjal z dr. Manco Košir. Pridružite se nam v torek, 17. decembra, ob 17.00 v Drama Kavarni. Odlomke iz knjige bo bral član ansambla SNG Drama Zvone Hribar.
 • Alojz Ihan, Renata Salecl in Matjaž Lunaček o nesmrtnosti Pred kratkim je izšla nova esejistična zbirka dr. Alojza Ihana z naslovom Čas nesmrtnosti, prva po kritiško odlično sprejetih Državljanskih esejih iz leta 2014. Vabimo vas, da se nam pridružite na uvodni predstavitvi knjige, ki bo v četrtek, 12. januarja, ob 18.00 v kavarni Moderne galerije v Ljubljani. Poleg avtorja bosta v pogovoru sodelovala še dr. Renata Salecl in dr. Matjaž Lunaček. Pogovor bo vodila Manca G. Renko.
 • Tolstojev biograf dr. Pavel Basinski v Cankarjevem domu V sredo, 11. januarja 2017, ob 18.00 bo imel v Klubu Cankarjevega doma predavanje eden najbolj priznanih Tolstojevih biografov, dr. Pavel Basinski, avtor knjige Lev Tolstoj: Pobeg iz raja, ki je leta 2015 izšla pri Beletrini. Vabljeni!
 • Beletrinino leto 2016 v številkah Leto 2016 je za nami. Preden se zaženemo v 2017, bi se vam radi zahvalili, da ste bili z nami in podpirali naše delo.
 • Nagradna igra časnika Delo in založbe Beletrina zaključena! Delo in Beletrina sta z mislimi na vas oblikovala nabor dvajsetih privlačnih knjižnih izdaj, s katerimi Beletrina zaznamuje dvajsetletnico svojega delovanja. Dvajsetim bralcem, ki so pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bomo poslali knjigo po lastni izbiri. Objavljamo seznam nagrajencev:
 • Golobice sprave

  19.12.2016
  Golobice sprave Ob izidu romana finske pisateljice Sofi Oksanen z naslovom Ko golobice izginejo vabljeni na pogovor v knjigarno Beletrina: v sredo, 21. 12. 2016 ob 18.00. Pogovarjali se bodo zgodovinar dr. Božo Repe, teolog in urednik Peter Kovačič Peršin ter Manca G. Renko.
 • Vabilo na Beletrinino novoletno zabavo V četrtek, 22. decembra, vas ob 20.00 najprej vabimo v kavarno Slamič, kjer boste na prvem, uradnem delu slišali pet najboljših kratkih zgodb leta 2016 po izboru AirBeletrine, nadaljevali pa bomo z neuradnim delom čez cesto, na Kersnikovi 4, v prostorih založbe Beletrina.
1234567891011..21 >
Arhiv novic