Pogovor ob izidu monografije o Edu Mihevcu

15.3.2017


Vabimo vas na pogovor ob izidu monografije Edo Mihevc: Izbrana dela, ki bo v četrtek, 23. marca, ob 19.00 v Velikem stolpu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (Pot na Fužine 2, Ljubljana). V pogovoru bodo sodelovali urednik monografije prof. dr. Janez Kresal, direktor MAO Matevž Čelik in moderatorka pogovora Polona Balantič.

Edo Mihevc je bil Plečnikov študent, predavatelj in izjemen vsestranski ustvarjalec, ki je pustil neizbrisen pečat na poljih urbanizma, arhitekture, notranje arhitekture, oblikovanja predmetov, pa tudi regionalnega načrtovanja. Bil je karizmatična osebnost ljubljanske šole za arhitekturo in zaslužen za njen razvoj. Mihevčev opus je zelo obsežen, pečat je pustil zlasti v Ljubljani in na Primorskem, bistven pa je tudi njegov prispevek k ohranjanju kulturne identitete zamejskih Slovencev v Italiji.

Avtor monografije, arhitekt in profesor Janez Kresal, sam Mihevčev študent in kasneje sodelavec v seminarju na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, je v monografiji zbral izjemno obsežen material, ki ga bo na dogodku predstavil v sliki in besedi, skozi pogovor z direktorjem Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, Matevžem Čelikom. Pogovor bo povezovala kulturna novinarka Polona Balantič.

Vabljeni!


Monografija bo na dogodku na voljo po znižani ceni 48€ (redna cena 59€).

RSVP na 01 200 37 16 ali anja.kovac@zalozba.org