Žalostna Belgija, duhoviti pisatelj

6.12.2016


V torek, 6. decembra, ob 18.00, v knjigarni Beletrina (Novi trg 2 v Ljubljani). Pogovor o romanu Žalost Belgije flamskega avtorja Huga Clausa.

Hugo Claus velja za največjega belgijskega avtorja, njegova flamščina pa je eden manjših svetovnih jezikov. Morda je ta majhnost del žalosti, o kateri razpravlja v romanu Žalost Belgije. Zagotovo pa je bil za pisatelja ključni problem belgijska identiteta, ki se je je loteval z obilico ironije.  V pogovoru se bomo zato osredotočili zlasti na vprašanji, kaj je belgijska identiteta in kaj belgijska književnost.

 

V pogovoru sodelujeta prevajalka Mateja Seliškar Kenda in kritičarka ter pisateljica Ana Schnabl.

 

Na dogodku bo knjiga Žalost Belgije na voljo po 20% znižani ceni za 28€ (redna cena 35€).

 

Vabljeni!

V mesecu decembru v knjigarni Beletrina še vedno poteka tudi akcija Pod kovter z dvema: ob nakupu ene knjige dobite drugo brezplačno!

 

***

Pogovori v knjigarni Beletrina so organizirani v sklopu projekta Stories that can change the world / Zgodbe, ki lahko spremenijo svet, v okviru katerega so v letu 2016 s podporo programa Ustvarjalna Evropa izšle knjige Zadnja beseda Hanifa Kureishija, Dora Bruder Patricka Modianoja, Ko golobice izginejo Sofi Oksanen in Saturnovi obroči G. W. Sebalda.

 

Program v knjigarni Beletrina  sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.