Novice

 • Hrvoje Klasić v Ljubljani V Ljubljano prihaja hrvaški zgodovinar in avtor knjige Jugoslavija in svet leta 1968 Hrvoje Klasić. Srečali ga boste lahko 19. maja na dveh dogodkih, ki jih organizira Beletrina.
 • V izogib različnim interpretacijam medijev o financiranju dejavnosti založbe Beletrina s strani Javne agencije za knjigo (JAK), objavljamo kumulativno tabelo subvencij v obdobju od leta 2010 do leta 2014:
 • Beletrina z literarnimi nagradami in nominacijami v pomlad V pričakovanju nagrade kresnik za najboljši roman preteklega leta, so bila dela založbe Beletrina nagrajena in nominirana za literarne nagrade, ki štejejo tudi v mednarodnem literarnem prostoru.
 • Predstavitev projekta Versopolis na Slovenskih dnevnih knjige Letošnja izvedba Slovenskih dni knjige bo potekala med 20. in 24. aprilom, med gosti pa bosta tudi dve nominiranki projekta Versopolis.
 • Naslovnica Dino Bauk, Konec. Znova. Letošnjo Noč knjige 23. aprila bo Beletrina praznovala v družbi avtorja Dina Bauka in njegove sogovornice, pisateljice in publicistke, Vesne Milek, ki bosta ob 20.00 na Odru pod zvezdami predstavila avtorjev romaneskni prvenec Konec. Znova.
 • Cvetka Lipuš na Družabno&družbeno v Drama Kavarni Cvetka Lipuš bo v sredo, 22. aprila, ob 18.00 v Drama Kavarni v pogovoru s Tanjo Petrič predstavljala svojo najnovejšo zbirko Kaj smo, ko smo (Beletrina, 2015). Pesmi bo interpretirala članica ansambla SNG Drama Saša Mihelčič.
 • Gostovanja Vesne V. Godina V aprilu in maju avtorica predstavlja svojo novo knjigo z naslovom Zablode postsocializma: v maju se obeta šest predstavitev na Štajerskem, Dolenjskem in v Prekmurju.
 • Premiera dramatizacije Jugoslavija, moja dežela V soboto, 11. aprila 2015, bo v SNG Drama krstna uprizoritev dramatizacije romana Jugoslavija, moja dežela, ki je bil naša velika prodajna uspešnica. Roman je napisal Goran Vojnović, ki je tudi avtor dramatizacije.
 • Vsi drugi se imenujejo ljubezen - spominski večer Petra Zobca V četrtek, 9. aprila, bo ob 19.00 v Slovenski kinoteki v Ljubljani spominski večer Petra Zobca. Ob posthumnem izidu avtobiografskega dela enega najpomembnejših imen slovenskega filma Beletrina v sodelovanju s Slovensko kinoteko prireja spominski večer s projekcijo kratkih filmov Lan in Kres, ki jima bo sledil pogovor o knjigi Vsi drugi se imenujejo ljubezen z urednikom knjige Marcelom Štefančičem, jr. in gosti Jasno Hribernik, Polono Sepe, Metodom Pevcem in Borutom Telbanom.
 • Spomladanska gostovanja Beletrininih avtorjev v tujini Beletrina v spomladanskih mesecih – marca, aprila in maja – z dvanajstimi pesnicami in pesniki, pisateljicami in pisatelji gostuje križem po evropskih mestih.
 • Državni zbor in Versopolis obeležila svetovni dan poezije V Državnem zboru RS si je bilo 25. marca 2015 moč ogledati video posnetek o poeziji spletne platforme Versopolis, s čimer je DZ RS zaznamoval svetovni dan poezije, ki ga praznujemo 21. marca.
 • Fabula za zamudnike: v Ljubljano prihaja Stefan Hertmans Vabljeni na literarni večer s flamskim pisateljem Stefanom Hertmansom, v sredo, 1. aprila 2015, ob 19. uri v Klub Cankarjevega doma. Pisatelj bo v pogovoru s Manco G. Renko predstavil svoj večkrat nagrajeni roman Vojna in terpentin, ki je izšel pred letošnjim festivalom Fabula - Literature sveta.
 • Beletrinina literarna šola za vsakogar - delavnice kreativnega pisanja Beletrina, zavod za založniško dejavnost, v sodelovanju s Slovansko knjižnico, predstavlja literarno delavnico za udeležence, ki so v življenju doživeli določeno travmatično izkušnjo. Prek pisanja pesmi in zgodb se lahko soočite s svojimi strahovi in jih izrazite na drugačen način ter popeljete v svet domišljije.
 • Plačevanje kave s poezijo Na svetovni dan poezije, ki ga praznujemo 21. marca, so ljubitelji kave po mnogih lokacijah po svetu lahko plačali skodelico kar z verzi.
 • Spletna stran Versopolis lansirana ob svetovnem dnevu poezije 2015 Pesniško platformo Versopolis, ki je zaživela lansko leto decembra, lahko spremljate na njeni uradni spletni strani www.versopolis.com, kjer si med drugim lahko ogledate videoposnetek o poeziji, ki so ga partnerji platforme posneli ob 21. marcu, svetovnem dnevu poezije.
1234567891011..16 >
Arhiv novic