Novice

 • Polona Glavan v Čitalnici novega Študentskega Kampusa "Drzno in brezkompromisno pisanje" je zapisala žirija o romanu Kakorkoli pisateljice in prevajalke Polone Glavan, ki je pred mesecem dni prejela nagrado kristal vilenice. Roman o nestrpnosti, rasizmu in revščini skozi oči študentke Alje in dijakinje Lili, ki je bil nominiran tudi za nagrado kresnik, bo avtorica predstavila v sklopu otvoritve novega Študentskega Kampusa ŠOU v Ljubljani v četrtek, 8. oktobra, ob 19.00 v Čitalnici Študentskega Kampusa (Pivovarniška 6, Ljubljana).
 • Beletrinina literarna šola s Polono Glavan Literarna šola je zagotovo eden pomembnejših literarnih projektov knjižne zbirke Beletrina. Vzklila je, ko si je zbirka šele začela utirati pot na literarno prizorišče, danes, devetnajst let pozneje, pa lahko ugotovimo, da je pod mentorstvom Beletrininih pisateljev in pesnikov ustvarjalo in pridobivalo nove izkušnje ter znanja več kot 700 piscev iz Slovenije in zamejstva.
 • Kristal Vilenica Poloni Glavan in Blerini Rogovi Gaxhi V duhu 30. mednarodnega literarnega festivala Vilenica je bilo žiriji v veselje, da je lahko podelila Kristal Vilenice dvema nadarjenima avtoricama, Blerini Rogovi Gaxhi s Kosova in Poloni Glavan iz Slovenije.
 • 9. 9. praznujemo Tolstojev rojstni dan V sredo, 9. 9., bomo s projekcijo filma Poslednja postaja ob 19.00, ki ji bo sledil pogovor v kavarni Kinodvora, praznovali rojstni dan Leva Nikolajeviča Tolstoja. Vabljeni vsi, predvsem letošnji maturantje, ki se boste vse leto poglabljali v Tolstojevo Ano Karenino!
 • Odštevamo do Dnevov poezije in vina Dnevi poezije in vina bodo tudi letos zadnji teden avgusta Ptuj zavili v verze.
 • Beletrina se seli!

  31.7.2015
  Beletrina se seli! Od danes, 31. 7., pa do ponedeljka, 10. 8., se Beletrina seli na novo lokacijo: Kersnikovo ulico 4 v Ljubljani. Vmes smo dosegljivi na naših elektronskih naslovih in na osebne telefonske številke, od 10. 8. naprej pa poslujemo kot običajno. Borštnikov trg 2 nam bo ostal v lepem spominu!
 • Tretje srečanje projekta "COME TOGETHER – CULTURAL NETWORK ALPS ADRIATIC" Prihajajoči konec tedna, 4. in 5. julija, se v madžarskem Szombathelyju pripravlja tretje srečanje projekta Come together - Cultural network Alps Adriatic, v katerem poleg avstrijskega društva Styrian Summer Art in madžarskega Savaria muzeja sodeluje tudi Beletrina. Srečanje bo priložnost za spoznavanje madžarskih partnerjev za čezmejne projekte in mreženje na področju kulture. Vabljeni, vstop je prost!
 • Noč knjigarn v knjigarni Beletrina Knjigarna Beletrina vabi na Noč knjigarn 19. junija, v sklopu katere bomo predstavljali slovenski prevod knjige Hansa Beltinga Faces: zgodovina obraza. Pogovor, v katerem bodo sodelovali prevajalec Alfred Leskovec, Mojca Zalokarnik in Sergej Kapus se bo začel ob 19.00.
 • Predpoletno druženje z avtoricami Jelo Krečič, Vesno Milek in Ireno Štaudohar Predpoletno druženje z avtoricami Jelo Krečič, Vesno Milek in Ireno Štaudohar bo v sredo, 17. junija, ob 20.00 na na Letnem vrtu Jazz Cluba Gajo. Pogovor bo povezoval urednik zbirke Beletrina, Mitja Čander. Vabljeni!
 • Dino Bauk na Knjižnem kazalu v Pritličju, 15.6. ob 20.00 V naslednjem pogovoru iz serije pogovorov z naslovom Knjižno kazalo, ki jih prireja lokal Pritličje na Mestnem trgu v Ljubljani, bo nastopil Beletrinin avtor Dino Bauk s svojim prvencem Konec. Znova. Tematika pogovora bodo Izbrisani. Vabljeni!
 • Hrvoje Klasić v Ljubljani V Ljubljano prihaja hrvaški zgodovinar in avtor knjige Jugoslavija in svet leta 1968 Hrvoje Klasić. Srečali ga boste lahko 19. maja na dveh dogodkih, ki jih organizira Beletrina.
 • V izogib različnim interpretacijam medijev o financiranju dejavnosti založbe Beletrina s strani Javne agencije za knjigo (JAK), objavljamo kumulativno tabelo subvencij v obdobju od leta 2010 do leta 2014:
 • Beletrina z literarnimi nagradami in nominacijami v pomlad V pričakovanju nagrade kresnik za najboljši roman preteklega leta, so bila dela založbe Beletrina nagrajena in nominirana za literarne nagrade, ki štejejo tudi v mednarodnem literarnem prostoru.
 • Predstavitev projekta Versopolis na Slovenskih dnevnih knjige Letošnja izvedba Slovenskih dni knjige bo potekala med 20. in 24. aprilom, med gosti pa bosta tudi dve nominiranki projekta Versopolis.
 • Naslovnica Dino Bauk, Konec. Znova. Letošnjo Noč knjige 23. aprila bo Beletrina praznovala v družbi avtorja Dina Bauka in njegove sogovornice, pisateljice in publicistke, Vesne Milek, ki bosta ob 20.00 na Odru pod zvezdami predstavila avtorjev romaneskni prvenec Konec. Znova.
1234567891011..17 >
Arhiv novic