Novice

 • Predavanje dr. Janeza Kresala ob izidu monografije o Edu Mihevcu Vabimo vas na predavanje prof. dr. Janeza Kresala ob izidu monografije: Edo Mihevc, Izbrana dela, ki bo v sredo, 1. marca, ob 10.00, v Fabianijevi predavalnici Fakultete za arhitekturo v Ljubljani.
 • Predstavitev knjige Vesolje človeškega telesa Marka Pogačnika Vabimo vas na predstavitev knjige Marka Pogačnika Vesolje človeškega telesa, ki je pravkar izšla pri Beletrini. Predstavitev bo v četrtek, 16. februarja, ob 19. uri v galeriji Equrna na Gregorčičevi ulici 3 v Ljubljani. Pogovor o knjigi bo povezovala Tina Košir.
 • Literarno potovanje z Beletrino in Alojzom Ihanom Ob izidu nove zbirke esejev dr. Alojza Ihana z naslovom Čas nesmrtnosti (Koda, 2016) se bo avtor v okviru januarskega literarnega potovanja z Beletrino v Drama kavarni pogovarjal z dr. Manco Košir. Pridružite se nam v torek, 17. decembra, ob 17.00 v Drama Kavarni. Odlomke iz knjige bo bral član ansambla SNG Drama Zvone Hribar.
 • Alojz Ihan, Renata Salecl in Matjaž Lunaček o nesmrtnosti Pred kratkim je izšla nova esejistična zbirka dr. Alojza Ihana z naslovom Čas nesmrtnosti, prva po kritiško odlično sprejetih Državljanskih esejih iz leta 2014. Vabimo vas, da se nam pridružite na uvodni predstavitvi knjige, ki bo v četrtek, 12. januarja, ob 18.00 v kavarni Moderne galerije v Ljubljani. Poleg avtorja bosta v pogovoru sodelovala še dr. Renata Salecl in dr. Matjaž Lunaček. Pogovor bo vodila Manca G. Renko.
 • Tolstojev biograf dr. Pavel Basinski v Cankarjevem domu V sredo, 11. januarja 2017, ob 18.00 bo imel v Klubu Cankarjevega doma predavanje eden najbolj priznanih Tolstojevih biografov, dr. Pavel Basinski, avtor knjige Lev Tolstoj: Pobeg iz raja, ki je leta 2015 izšla pri Beletrini. Vabljeni!
 • Beletrinino leto 2016 v številkah Leto 2016 je za nami. Preden se zaženemo v 2017, bi se vam radi zahvalili, da ste bili z nami in podpirali naše delo.
 • Nagradna igra časnika Delo in založbe Beletrina zaključena! Delo in Beletrina sta z mislimi na vas oblikovala nabor dvajsetih privlačnih knjižnih izdaj, s katerimi Beletrina zaznamuje dvajsetletnico svojega delovanja. Dvajsetim bralcem, ki so pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bomo poslali knjigo po lastni izbiri. Objavljamo seznam nagrajencev:
 • Golobice sprave

  19.12.2016
  Golobice sprave Ob izidu romana finske pisateljice Sofi Oksanen z naslovom Ko golobice izginejo vabljeni na pogovor v knjigarno Beletrina: v sredo, 21. 12. 2016 ob 18.00. Pogovarjali se bodo zgodovinar dr. Božo Repe, teolog in urednik Peter Kovačič Peršin ter Manca G. Renko.
 • Vabilo na Beletrinino novoletno zabavo V četrtek, 22. decembra, vas ob 20.00 najprej vabimo v kavarno Slamič, kjer boste na prvem, uradnem delu slišali pet najboljših kratkih zgodb leta 2016 po izboru AirBeletrine, nadaljevali pa bomo z neuradnim delom čez cesto, na Kersnikovi 4, v prostorih založbe Beletrina.
 • Podprite Beletrino s svojo dohodnino Hvala ker ste bili še eno leto z nami. Brali ste Beletrinine knjige, spremljali ste AirBeletrino, obiskovali ste dogodke na Fabuli in Dnevih poezije in vina ter z nami razpravljali o književnosti, umetnosti, kulturi in življenju.
 • Literarno potovanje z Beletrino in W. G. Sebaldom Ob izidu prevoda njegove knjige Saturnovi prstani (Beletrina, 2016). Pridružite se nam v torek, 13. decembra, ob 17.00 v Drama Kavarni. O avtorju in njegovem delu se bodo pogovarjali prevajalec Štefan Vevar, član ansambla SNG Drama Brane Grubar ter urednica in kritičarka Manca G. Renko. Vstopnice za pogovor dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za člane Drama Kluba so brezplačne).
 • Žalostna Belgija, duhoviti pisatelj V torek, 6. decembra, ob 18.00, v knjigarni Beletrina (Novi trg 2 v Ljubljani). Pogovor o romanu Žalost Belgije flamskega avtorja Huga Clausa.
 • 9 knjig letošnjega leta, ki jih morate prebrati V četrtek, 8. decembra, ob 18.00 bomo v knjigarni Beletrina s tremi kritiki mlajše generacije, Ano Geršak, Aljošo Harlamovom in Laro Paukovič, razpravljali o tem, katere letos izšle knjige morate nujno prebrati, če ste strasten bralec/bralka (in če boste v decembru obiskovali novoletne zabave ter želeli narediti vtis na sogovornike). Čakajo nas trije domači in trije prevodni naslovi iz vrst leposlovja ter tri knjige z žanrskim predznakom.
 • Dušan Šarotar na gostovanju v Mehiki Pisatelj in pesnik Dušan Šarotar se konec novembra in začetek decembra mudi na gostovanju v Mehiki, kjer predstavlja španski izid svojega romana Panorama (Založba Arlequin, prevod: Maria Florencia Ferre).
 • Nagradna igra časnika Delo in založbe Beletrina Delo in Beletrina sta z mislimi na vas oblikovala nabor dvajsetih privlačnih knjižnih izdaj, s katerimi Beletrina zaznamuje dvajsetletnico svojega delovanja. Dvajsetim bralcem Dela, ki bodo pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bomo podelili eno knjigo s seznama:
1234567891011..21 >
Arhiv novic